Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

9 günlük kurban bayramından sadece onlar zararlı çıktı

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması dolayısı ile kurban pazarlarında satışların geçen yıla göre düştüğüne işaret ederek, “Vatandaşların...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2016 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2016 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
9 günlük kurban bayramından sadece onlar zararlı çıktı
Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması dolayısı ile kurban pazarlarında satışların geçen yıla göre düştüğüne işaret ederek, “Vatandaşların çoğu ya bağış verdi ya da kesmedi. Bu yıl Kurban Bayramı’nda turizm sektörümüz kazandı” dedi.
Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı’nın ardından değerlendirmelerde bulundu. Antalya’da bulunan vatandaşların kurbanlık sıkıntısı yaşamadığını ifade eden Yardımcı, “Kurban Bayramı süresince esnafımız da biz de çalıştık. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması kurban kesimlerini azalttı. Yaptığımız son değerlendirmelere göre geçen yıla göre düşüşler olduğunu görüyoruz. Vatandaşların çoğu ya bağış verdi ya da kesmedi. Bu yıl Kurban Bayramı’nda turizm sektörümüz kazandı. Eskiden maddi durumu olan kişiler mutlaka kurban keserdi. Bu yıl vatandaşların tercihlerini daha çok tatilden yana kullandığını görüyoruz. Bu da turizm esnafımızı çok sevindirdi. Bu yıl Rusya’dan turistin gelmemesi bizi de yüzde 15 dolayında etkiledi. Oradan çalışan da bizden ürün alıyor. Onlar maaş almayınca biz de satamadık” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in, kurban pazarlarında üreticilerin elinde kalan hayvanların, Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla alınacağı açıklamasını da değerlendiren Yardımcı, “Bu karar hem bizi hem de üreticimizi çok sevindirdi. Vatandaşlarımıza destek olmamız gerekiyor. Burada üreticilerimiz ellerinde malları kalan hayvanları, fırsatçılara satarsa onların yerine koyacak hayvan bulamayız. Bu da et fiyatlarında dalgalanmalara neden olur. Geçen yıla göre kurban fiyatlarında aşırı bir fiyat aşırı yok. İlk günlerde ‘hayvan kalmadığı’ yönünde bir yaygara olur. Daha sonra ise bu durum düzelir. Bu yıl keçi biraz daha pahalı oldu. Danada yüzde 10’luk bir artış oldu” değerlendirmesini yaptı.
Kasaplar dışında dışarıda kıyma çektirildiğine dikkat çeken Yadımcı, “Yasal olmayan şekilde kasap olmayan kişiler kıyma çekti. Aslında bunun bir yasal düzenlemesi var. Bu konu kanun çıkarıldı. Kasap harici kesim yapmak yasak. Kıyma çekmek de yasak. Denetim olmayınca halk sağlığı da zarar gördü. Meslek adabı diye bir şey kalmadı. Yetkililerimiz bu konuda daha duyarlı olmamaları gerekiyor. Bu konudan önceden daha dilekçe başvurduk” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.