Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

88 yaşındaki Kore gazisine "Barış Büyükelçiliği Beratı"

Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şubesi üyesi Kore gazisi Mehmet Şeker’e ‘Barış Büyükelçiliği Beratı’ verildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
88 yaşındaki Kore gazisine "Barış Büyükelçiliği Beratı"

Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şubesi üyesi Kore gazisi Mehmet Şeker’e ‘Barış Büyükelçiliği Beratı’ verildi.

Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Sang-Hoon Lee tarafından imzalanarak gönderilen ‘Barış Büyükelçiliği Beratı’, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk tarafından törenle gazi Mehmet Şeker’e takdim edildi. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Kaymakam Soytürk, gazilerin vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu ifade ederek, “Hiç şüphesiz şeve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakarlığı ortaya koyan ve bu uğurda tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleridir. Bu anlamlı gün vesilesiyle aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle sabır ve metanet ile bu zor günlerin hep birlikte üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, Barış Büyükelçisi Beratı’nı gaziye takdim ederken, “Ne mutlu bizlere ki vatanı, bağımsızlığı ve milli onuru için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış asil bir milletin evlatlarıyız. Bu uğurda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, siz kahraman gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

88 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Şeker, bu gurur ve mutluluk verici anın yaşanmasına vesile olan başta İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk olmak üzere protokol üyelerine ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederek, “Vatan ve millet için her daim göreve hazırız” dedi.

Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Sang-Hoon Lee imzalı bildiride ise şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Mehmet Şeker, Kore Savaşı sırasında sizin ve ülkenizin, Kore Cumhuriyeti’nin hürriyeti ve demokrasinin korunmasında göstermiş olduğunuz yardımlardan dolayı Kore halkı adına sonsuz teşekkürlerimi sunmaktan onur duyuyorum. Özgür ülkemizin devamı için aziz fedakârlığınızın hatırasını kalbimizde daima muhafaza edeceğiz. Minnet dolu takdirlerimizle değerli katkılarınızdan dolayı sizi, Kore Cumhuriyeti halkının bütün iyi dilekleriyle ‘Barış Büyükelçisi’ ilan etmekten onur duyuyor, iki ülke arasındaki saygı ve dostluğun gelecek nesillere örnek olacak şekilde ebediyen devam etmesi umuduyla size bu Savaşa Katılma Madalyası ile Belgesini sunuyorum.”

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı ve Ahmet Tor Kışlası Komutanı Piyade Albay Orhan Akkurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığından Üsteğmen Bilal Şimşek, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan ve dernek üyeleri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.