Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

80 Yıldır Dünyaya Sabun İhraç Ediyorlar

Malatya’da sabun üreticiliği yapan Yılmaz ailesi 80 yıldır dünyaya sabun ihraç ediyor.Malatya’da sabun üreticiliği yapan Yılmaz ailesi Akpınar Mahallesi’nde bulunan 6 metrekarelik dükkandan, 80 yıldır başta Arap ülkeleri olmak üzere...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya’da sabun üreticiliği yapan Yılmaz ailesi 80 yıldır dünyaya sabun ihraç ediyor.
Malatya’da sabun üreticiliği yapan Yılmaz ailesi Akpınar Mahallesi’nde bulunan 6 metrekarelik dükkandan, 80 yıldır başta Arap ülkeleri olmak üzere Almanya, İngiltere, Japonya, Rusya gibi ülkelere bitkisel sabun ihraç ediyor.
Yılmaz ailesinin 4. kuşaktan torunu olan Ümit Yılmaz, büyük dedelerinin 80 yıl önce Hatay’dan sabun getirip Malatya’da satmaya başladığını ifade ederek, “Malatya’da ve bölgede bitkisel sabunu ilk biz üretmeye başladık ve 80 yıldır Almanya’dan Japonya’ya kadar birçok ülkeye sabun ihraç ediyoruz” dedi.
Ürettikleri sabunları Türkiye’den ve dünyadan birçok ünlü ve iş adamının kullandığını da kaydeden Yılmaz, Türk insanının bitkisel sabunlara olan ilgisizliğinden şikayetçi. Ürettikleri sabunların tamamen bitkisel ve organik yağlardan yapıldığını belirten Yılmaz, sabunların birçok hastalığa da şifa kaynağı olduğunu söyleyerek, “Biz taş değirmenlerde bitkisel yağları oluşturuyoruz ve her şeyi özenle imal ediyoruz. Yaptığımız AR-GE çalışmaları ile birçok ürünün yağından faydalanıp sabun üretiyoruz. Mesela kayısı sabunu dünyada ilk biz yaptık. Bunun yanında keçi sütünden elde ettiğimiz sabunlarımız da var ve bu sabunlar başta cilt hastalıkları olmak üzere saç dökülmesine kadar bir çok derde şifa kaynağı” ifadelerini kullandı.
Avrupalıların Türk insanından daha çok bitkisel sabun meraklısı olduğunu dile getiren Yılmaz, “Bizim insanlarımız biraz batı meraklısı, Batı’da kullanılan ürünleri hemen kullanmak istiyorlar. Duş jelleri ve şampuanların içinde birçok kimyasal madde var. Bu ürünler cilt kanserine yol açıyor ve derinin gözeneklerini kapatabiliyor. Ama bu sabunlar son derce organik ve doğal hiçbir yan etkisi yok bilakis her derde deva, adeta şifa dağıtıyor bu sabunlar. Bu bitkisel sabunlar bizim gelenek ve göreneklerimizde olan şeylerdir. Atalarımız yıllarca bu sabunları üretmiş ve kullanmışlar. Ama maalesef bütün gelenek ve göreneklerimize sahip çıkamadığımız gibi, bu sabunlarımıza da sahip çıkamıyoruz. Mesela Türkiye’de kişi başı yıllık 10 kilo bitkisel sabun tüketiliyorsa Avrupa’da bu rakam 50 kilo. Biz Avrupa’ya bitkisel sabun gönderiyoruz onlar bize kimyasal maddeleri içeren şampuanlar, jeller gönderiyorlar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.