Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8. Yurtdışı Hukukçular Buluşması

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, “Dünya çok yönlü olarak çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Gelişmekte olan ülkelere baktığımızda terör ve şiddet sarmalı çok yoğun bir şekilde...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, “Dünya çok yönlü olarak çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Gelişmekte olan ülkelere baktığımızda terör ve şiddet sarmalı çok yoğun bir şekilde çevreliyor. Türkiye olarak kişi başına düşen gelir açısından baktığımızda dünyada en fazla insani yardım yapan ülkeyiz, totalde üçüncüyüz” dedi.
Başbakanlık YTB, yurt dışında yaşayan hukukçuların mesleki deneyimlerini ve bilgilerini artırmak amacıyla 8. Yurtdışı Hukukçular Buluşması’nı gerçekleştirdi. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını ilgilendiren temel hukuki konulara ilişkin eğitimlerin düzenleneceği seminerin açılış konuşmasını yapan YTB Başkanı Kudret Bülbül, “Biz Türkler genellikle bir işe iyi başlarız. Türk gibi başladı diye de bir sözümüz var ama resmin iyi tarafı, kötü tarafı da onu sürdürme konusunda maalesef çok iyi değiliz. YTB olarak başlama ve sürdürme konusunda iyi olduğumuz faaliyetlerden birisi bu” ifadelerini kullandı.
“DÜNYA İYİYE GİTMİYOR”
“Doğrusu çok pozitif bir konuşma yapmayacağım. Çünkü dünya iyiye gitmiyor” diyen Bülbül, “Dünya çok yönlü olarak çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Gelişmekte olan ülkelere baktığımızda terör ve şiddet sarmalı çok yoğun bir şekilde çevreliyor. Türkiye olarak kişi başına düşen gelir açısından baktığımızda dünyada en fazla insani yardım yapan ülkeyiz, totalde üçüncüyüz. Bu olumlu bir değer. Bu olumlu değer 2. Dünya Savaşı’ndan sonra 60 milyon insanın yer değiştirmek zorunda kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. 60 milyon insanın yerinden edildiği gerçeğini değiştirmiyor. Gerek yakın çevremizde gerek uzak çevremizde milyonlarca insanın evsiz barksız, annesiz babasız, işsiz kaldığı gerçeğini de değiştirmiyor. Gelişmekte olan ülkelerde bu sancılar yaşanıyor da gelişmiş ülkelerde iyi şeyler mi yaşanıyor? Oralara baktığımızda maalesef oralarda da iyi şeyler yaşanmıyor. İsviçre’de oraya gelen mültecilerden genç iki çocuğun öğretmenleriyle tokalaşmadıkları için sığınma süreçleri durduruluyor. Dün Belçika İçişleri Bakanı akla hayale gelmeyecek bir şekilde terör saldırıları nedeniyle Müslümanlar’ın sevinç duyduğu halüsinasyonunu görebiliyor. Uzun yıllar ülkesine son derece saygın bir şekilde hizmet etmiş Türk kökenli bakanımız istifa ettirilmek zorunda bırakılıyor” şeklinde konuştu.
“BU YIL BİR REKOR KIRDIK”
Dünyanın her tarafından Türkiye’de okumak isteyen öğrencilerin YTB’ye başvurduğunu ve YTB’nin bu öğrencilere burs desteğinde bulunduğunu belirten Bülbül, terör olaylarında dolayı Türkiye’ye gelmek isteyen öğrencilerin sayısında bir azalma olacağını düşündüklerini ancak beklenenin üzerinde bir sayıya ulaştıklarını söyledi. Bülbül, bu yıl bir rekor kırdıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
“Bu konuyla ilgili arkadaşlarımı tebrik etmek isterim. Türkiye’de Mart ayında Türkiye’nin yürüyüşü durdurulmak istendiği için Ankara ve İstanbul’da bombalar patlatılırken biz Türkiye’de okumak isteyen yabancı öğrencilerin başvurularını alıyorduk. Bu başvuruların düşeceği endişesi kişisel olarak bende yüksekti ama Türkiye’ye yönelik teveccühü net bir şekilde ortaya koydu. Geçen yıl kabaca 95 bin başvuru alırken, bu yıl 110 bin başvuru alan bir kuruluş, bir Türkiye söz konusu. Bu da Türkiye’nin yürüyüşünün durdurulamayacağını, Türkiye’ye yönelik teveccühün her ne yapılırsa yapılsın azaltılamayacağını gösteriyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.