Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7’nci Sultangazi Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları başlıyor

Sultangazi Belediyesi, Orta Asya ve Anadolu’da yüzyıllardır oynanan ata sporumuz atlı ciriti yaşatmayı sürdürüyor. Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan “Sultangazi Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları”nda Türkiye’nin önde gelen...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
7’nci Sultangazi Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları başlıyor

Sultangazi Belediyesi, Orta Asya ve Anadolu’da yüzyıllardır oynanan ata sporumuz atlı ciriti yaşatmayı sürdürüyor. Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan “Sultangazi Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları”nda Türkiye’nin önde gelen cirit takımları mücadele edecek.

Sultangazi Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş "Atlı Cirit"i geleneksel hale getirdi. Türkiye’nin önde gelen cirit takımları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Sultangazi’de at sırtında mücadele edecek.

Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek “Sultangazi Belediyesi Atlı Cirit Müsabakaları”nda Türkiye’nin önde gelen takımları yarışacak. Erzurum Atlı Spor Kulübü, Erzincan Safari Atlı Spor Kulübü, Bayburt Balca Atlı Spor Kulübü ve Sivas Önder Atlı Spor Kulübü takımlarından oluşan 32 at ile müsabakalar gerçekleştirilecek.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu şartları ve kuralları dahilinde yürütülecek Atlı Cirit Müsabakaları, Esentepe Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası yanındaki alanda 1 Ekim Pazar günü yapılacak. Müsabakaların sonunda ise Kara Cirit kurallarına göre gösteri maçı yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.