Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

758 personel İstanbul’u 24 saat temizliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 758 personelle daha temiz bir kent için gece gündüz hizmet veriyor.İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığının başlattığı daha temiz bir İstanbul için "Yerinde çözüm" programıyla meydan ve...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 758 personelle daha temiz bir kent için gece gündüz hizmet veriyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığının başlattığı daha temiz bir İstanbul için "Yerinde çözüm" programıyla meydan ve anaarterler göz altına alındı. Halkın yoğun olarak dolaştığı meydanlar ve ana arterler her gece Katı Atık Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri tarafından deterjanlı su ile yıkanıyor. Genel sekreter ve genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve şube müdürlerinin de katıldığı "Yerinde denetim, sorunların tespiti ve yerinde çözüm" programı gece 24.00’da başlıyor sabaha karşı bitiyor.
Ekipler İstanbul Avrupa Yakası 3, Anadolu Yakası için ise 2 bölge olmak üzere toplam 5 bölgede çalışıyor. Ana arterler, caddeler, meydanlar, bariyerler, tüneller, oto bariyer sistemleri, demir korkuluklar süpürme ve yıkama araçları ile yıkanıyor. Duvar yazıları, kâğıt afişler, izinsiz ve süresi geçen bez afişler kaldırılarak çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet veren unsurlar ortadan kaldırılıyor.
Aydınlatma, ulaşım, asfalt, mazgal kapakları, yağmur suyu kanallar kontrol ediliyor, iş takibi için fotoğraflar çekilip eksiklikler tespit ediliyor. İstanbul genelinde sadece gece çalışmalarında ortalama 105 bin metrekare alan yıkanıyor, 157 metrekare alan ise süpürülüyor. Her gece ortalama 435 ton atık ise toplanıyor.
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı - İtfaiye Daire Başkanlığı - Zabıta Daire Başkanlığı - Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı - Park Bahçe ve Yeşil Ulanlar Daire - Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı - Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı - İSKİ Genel Müdürlüğü - İETT Genel Müdürlüğü - Atık Yönetimi Müdürlüğü - Trafik Müdürlüğü - Halkla İlişkiler Müdürlüğü - İSTAÇ A.Ş İstanbul Enerji A.Ş’den oluşan 758 personel "yerinde çözüm" çalışma programına katılıyor.
Meydan ve ana arter temizleme çalışmalarında 195 yıkama, 130 süpürme aracı, 5 mobil büfe ile hizmet veriliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.