Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

75 yıl sonra içme suyuyla tanıştılar

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA KUMLUCA İLÇESİ İNCİRCİK MAHALLESİ OVACIK MEVKİİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIN 75 YILLIK İÇME SUYU HASRETİ SONA ERDİ.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2020 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2020 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
75 yıl sonra içme suyuyla tanıştılar

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan İncircik Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların 75 yıllık içme suyu hasreti Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla sona erdi. Bugüne kadar içme suyu şebekesi bulunmayan Ovacık halkı döşenen içme suyu şebekesi sayesinde kuyu suyundan kurtulup musluk suyuna kavuşmanın sevincini yaşadı.

Kumluca’da bulunan İncircik Mahallesi Ovacık mevkiindeki vatandaşların su çilesini bitirmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü bölgeye yeni bir hat çekerek içme suyu ulaştırdı. Döşenen 600 metrelik boru hattı sayesinde ömürleri boyunca evlerinde hiç musluk suyu kullanamamış olan vatandaşlar sağlıklı ve temiz suya kavuştu.

75 yıl sonra içme suyuna kavuştular

Evlerine kadar gelen içme suyunun sevincini yaşayan ve duydukları memnuniyeti ifade eden İncircik Mahallesi Muhtarı Galip Karakuş, “Babam 75 yıldır su görmedi, kurtlu kuyu suyu içiyorduk. Temiz suya kavuştuk” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.