Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

75 Yaşında Resim Yapmayı Öğrendi

Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan yağlı boya resim kursuna katılan kursiyerlerin yaptığı 292 parça tablo görücüye çıktı.Giresun Can Akargin Sanat Galerisinde görücüye çıkan tablolar toplam 7 ay gibi bir sürede...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan yağlı boya resim kursuna katılan kursiyerlerin yaptığı 292 parça tablo görücüye çıktı.
Giresun Can Akargin Sanat Galerisinde görücüye çıkan tablolar toplam 7 ay gibi bir sürede ortaya çıkarken, kurslara her meslek grubundan ve her yaş grubundan 30’un üzerinde kursiyer katıldı.
Kursun en yaşlı üyesi olan 75 yaşındaki Meliha Tülin Çilesiz ise kurslarda yaptığı 2 adet tablosuyla sergiye katıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Karabürk, 7 ay gibi kısa bir sürede kursiyerlerinin ilk defa tanıştığı yağlı boya sanatı ile 292 tane eserin ortaya çıktığını söyledi. Karabürk, “252 tane yağlı boya resim sergimiz var 40 tane de üç boyutlu sergimiz var toplam 292 adet eser bugün görücüye çıktı. Doğa, manzara ve hayvan resimleri konu olarak ele alındı ama her türlü konu var daha çok kursiyerlerimizi belirlediği konularda çalışmalar yapıldı. Kursiyerlerimizin birçoğu ilk defa resim yaptılar yani eline ilk defa kara kalemi, fırçayı alanlar oldu. Kursumuzun toplam süresi 268 saat bu kadar kısa bir zaman bu kadar güzel eserler çıkartmak hem kursiyerlerimizin hem de öğretmenlerimizin çabasıdır. Her meslek grubundan, her yaş grubundan kursiyerlerimiz özveri ile çalıştılar ve böylesine güzel eserleri sanatseverlere sundular” dedi.
Halk eğitim merkezin açtığı yağlı boya resim kursuna katılan 75 yaşındaki Meliha Tülin Çilesiz ise, boş zamanlarını değerlendirmek için kurslara katıldığını belirtti. Çilesiz, “Yıllarca bu kurumda çeşitli kollarda eğitim ve bilgilendirildim. Çok güzel şeyler başardım halk eğitim merkezi bütün insanlar için gerekli olan bir yer diyorum. Boş zamanlarını değerlendirmek için bizlerin oralarda bulunması çok güzel” ifadelerini kullandı.
İLKOKUL YILLARINDA MERAK ETTİ, 75 YAŞINDA BAŞARDI
Resim merakının ilkokuldan sonra ortaokul yıllarında kara kalem çalışmalarıyla başladığını vurgulayan Çilesiz, “Derslerde kara kalem çalışması yapıyorduk yıllarca desen çizdim ve en son Giresun Halk Eğitim Müdürlüğünde yağlı boya kurslarına katıldım bugün burada çok mutluyum iki tane tabloyla beraber sevdiklerimin yanındayım. Resim severek yapılıyor bugün merkezde en yaşlı talebeyim diyebilirim. Gençlerin bu konularda bilgilendirmelerini ve çalışmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.