Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

73 Yaşında Azmetti, Üniversiteli Oldu

İSTANBUL (İHA) – Ailesinin okutmaması nedeniyle eğitim hayatına evlendikten sonra başlayan 73 yaşındaki Ülküye Bala, EYOP Projesi sayesinde üniversite hayaline kavuştu. "Benim azmim gençlere örnek olsun" diyen Bala, yerel yönetimler okumak...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
73 Yaşında Azmetti, Üniversiteli Oldu
İSTANBUL (İHA) – Ailesinin okutmaması nedeniyle eğitim hayatına evlendikten sonra başlayan 73 yaşındaki Ülküye Bala, EYOP Projesi sayesinde üniversite hayaline kavuştu. "Benim azmim gençlere örnek olsun" diyen Bala, yerel yönetimler okumak istiyor.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün İstanbul Üniversitesi ile yaptığı işbirliğiyle hayata geçirdiği ’Evden Yeniden Okula Projesi’ (EYOP) hiç okula gitmemiş veya belli başlı sebeplerden dolayı eğitimini yarım bırakmış kişilerin, toplumda hayat boyu öğrenme anlayışını benimsemesi ve eğitimlerini tamamlamalarına olanak tanıyor. 73 yaşındaki Ülküye Bala da, içinde ukde olarak kalan okuma hayaline Büyükçekmece Belediyesi’nin Evden Yeniden Okula Projesi ile ulaştı.
ÜNİVERSİTE SINAVINI KAZANDI
1943 doğumlu Ülküye Bala, ailesinin okutmaması üzerine 1964 yılında evlendikten sonra eğitim hayatına başlayarak 1975’te ilkokulla tanıştı. İçinde kalan okuma aşkı devam etse de geçirmiş olduğu kalp ameliyatı bu isteğini yine yerine getirmesine engel oldu. Üç çocuk annesi Bala, ailede tek okumamış kişi olmanın üzüntüsüyle eşinin karşı çıkmasına rağmen eğitim hayatını sürdürmek istedi. 2011’de geldiği Büyükçekmece’de, belediyenin açmış olduğu İngilizce kursuna kayıt yaptıran Bala, burada EYOP projesini öğrenerek yarım kalan eğitimini tamamlamak için ilk adımı attı. Ülküye Bala, EYOP’a kayıt yaptırdıktan sonra ortaokul ve liseyi başarıyla tamamlayarak üniversite sınavına hazırlandı. Okuma azmiyle girmiş olduğu üniversite sınavının ilk aşamasında beklediğinin üzerinde bir puan elde eden Bala, bir yandan tercih yapmaya çalışırken, en çok istediği bölüm olan yerel yönetimleri okuyarak yoluna devam etmek istiyor.
"BENİM AZMİM GENÇLERE ÖRNEK OLSUN"
"Benim azmim gençlere örnek olsun" diyen Bala, "Okumanın yaşı yok. Her yaşta eğitim alınabilir. Büyükçekmece’de oturanlar bu konuda çok şanslı. Eğitime değer veren bir başkana sahip. Başkan’ım Dr. Hasan Akgün’e çok teşekkür ederim bizlere bu imkanları en iyi şekilde sunduğu için. buradan diyebileceğim tek şey gayret edip başarmamak mümkün değil. Hayallerinizin peşinden gidin gün gelir kavuşursunuz. Benim en büyük hayalim üniversiteli olmaktı, başardım" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.