Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7 Yıldız Başarı Ödülleri sonuçları açıklandı

TürkBirDev Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Dev Türk Kurultayı’nın ikinci gününde gerçekleştirilen 7 Yıldız Başarı Ödülleri sonuçları açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

TürkBirDev Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Dev Türk Kurultayı’nın ikinci gününde gerçekleştirilen 7 Yıldız Başarı Ödülleri sonuçları açıklandı.

TürkBirDev Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Dev Türk Kurultayı’nın ikinci gününde gerçekleştirilen ve Dev Yap Medya Grubun düzenlediği 7 Yıldız Başarı Ödülleri’ne ses ve müzik, kısa film, başarılı STK, başarılı Türk işadamları, başarılı Türk kadınları ve Genç Mucitler olmak üzere 7 kategoride adaylar performanslarını sergilediler. Başarılı Türk işadamları ve Türk kadınları kategorilerinin yarışmacıları oylamaya dahil olmaksınız, Türk Devletleri Birliğine hizmet ödülünün sahibi oldular. Cumartesi günü diğer 4 kategorideki adaylar kıyasıya mücadelenin ardından jüriler tarafından titizlikle incelenip oylamaya tabi tutuldular; facebook ve sms oylamaları gün içinde de devam etti.

TürkBirDev Genel Başkanı Sefer Özdemir; 7 Yıldız Başarı Ödülleri ödül töreni açılış konuşmasında Türk Devletler Birliği için aktif çalışmaların gerekliliğini vurgularken Türkiye’de bulunan 80 bin civarı STK’dan 4 binin aktif çalıştığını ve bu eksikliğin giderilmesi belirtti.

Yeni icat çıkartan insanlara ihtiyaç olduğunu belirten Özdemir, "Mucitler sahnede ne kadar muhteşem icat çıkartacaklarını gösterecekler. Ses ve Müzik kategorimiz var. Sanatsız bir millet bir yere varmaz. O zaman biz de sanatçımızı yüceltmeliyiz. İçimizdeki duygu ve düşünceleri bir şekilde aktarmalıyız. Bu alanda ilgilenen arkadaşlarımızı başarı ödüllerine dahil ettik. Kısa Film kategorisinde birçok arkadaşımız, bu çalışma pek bir yere varmaz dediyse de sonucunda o kadar muhteşem çalışmalar çıktı ki inanamazsınız. İmkansızlıklar içinde imkansızı başaran bir milletin çocukları olduğumuz kısa filmlerde de görülecek. Başarılı Türk İş Adamı kategorisine birçok insanımız katıldı. Başarılı Türk iş adamı kategorisini buraya koyarken, başarılı olmak isteyen ve başarılı olan bütün iş adamlarımızı bir araya toplayıp onların başarılarını dünyaya göstermek istedik" şeklinde konuştu.

7 Yıldız Başarı Ödülleri ödül töreni

Yarışmanın akabinde jüri denetleme kurulu titizlikle çalışmalarını sürdürdü ve birinci denetleme kurulunun yoğun çalışmalarının sonucunda Çarşamba akşamı itibariyle belirlendi. Yarışmaya katılan bütün yarışmacıların Türk Devletler Birliği’ne hizmetlerinden ötürü kutlayan TürkBirDev bütün yarışmacıları katılacağı bir etkinlik organize ederken, 22 Temmuz Cumartesi günü yapılacak 7 Yıldız Başarı Ödülleri ödül töreni vakfın Halkalı’daki merkez binasında gerçekleştirilecek ve kazanan adaylara temsili çek takdim edileceği bildirildi.

Türk Nobel’inin altyapısı kuruluyor

Yarışma kategorilerinin sadece bu sene ile kalmayacağını her sene para ödülü artarak yarışmaların devam edeceğini vurgulayan TürkBirDev Genel Başkanı Sefer Özdemir, 2018’deki 100 bin TL’lik yarışma için hazırlıkların şimdiden başladığını söyledi. Yarışma kategorilerinin ve ödüllerinin her yıl genişletileceğini; TürkBirDev olarak Türk Devletler Birliği’ne hizmet edenlerin sonuna kadar destekleneceğini açıkladı. Batı’nın kültürel hegemonyasının izlerini taşıyan Nobel yerine, kendi kültürümüzü, dilimizi ve tarihimizi koruyan nesiller için ödül töreninin önemine vurgu yaptı.

Yarışma sonuçları

Başarılı Sivil Toplum Kuruluşları kazananı Türkçe’nin Diriliş Hareketi; başarılı ses ve müzik kazananı Türkiyem şarkısıyla Erkan Güngör; kısa film kazananı Turan filmiyle Mertcan Arslantaş; genç mücitler kazananı ise Semih Kuru olduğu jüri denetleme kurulu tarafından açıklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.