Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7 Yaşındaki Dağcı

Kısa adı ODAK olan Ordu Dağcılık Kulübü 2016 faaliyet takviminde yer alan Kaleboynu Obası-Ablaktaşı-Buz Kayası (Soğuksu) Şelalesi etkinliğini Altınordu, Fatsa ve Ünye ve Giresun’dan gelen 30 kişinin katılımıyla gerçekleştirdi.Etkinlik...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
7 Yaşındaki Dağcı
Kısa adı ODAK olan Ordu Dağcılık Kulübü 2016 faaliyet takviminde yer alan Kaleboynu Obası-Ablaktaşı-Buz Kayası (Soğuksu) Şelalesi etkinliğini Altınordu, Fatsa ve Ünye ve Giresun’dan gelen 30 kişinin katılımıyla gerçekleştirdi.
Etkinlik Altınordu’ya 48 km mesafede bulunan Kaleboynu Obası’dan başladı. Manzarası ile ünlü Kaleboynu’na 700 metre mesafede bulunan Ablaktaşı mevkisinde fotoğraf çeken grup 400 metresi orman içi parkurdan Ordu-Giresun sınırını oluşturan Turnasuyu Deresi’ne ulaştı.
7 YAŞINDA HALAT İLE AZGIN IRMAKTAN GEÇTİ
Havanın sıcak oluşu ve mevsimsel olarak kar erime döneminde olunmasından dolayı derenin yüksekliği ve debi şiddetinin normalin çok üzerine olması sonucunda üzerinde herhangi bir köprü gibi geçiş kolaylığı olmayan dereye hava hattı kuruldu. Kurulan bu hava hattı tüm dağcılar halat ile karşıya geçiş yaparken ekipte bulunan 7 yaşındaki Zeynep Seferoğlu da dağcı halatı ile rahatlıkla karşıya geçti. Parkur yürüyüşüne katılan 70 yaşındaki Cevat Çelik de hava hattı ile dere geçişini sorunsuzca geçmeyi başardı. Geçiş sonrası 100 metre yürünerek ulaşılan Giresun sınırlarında bulunan Buz Kayası (Soğuksu) Şelalesinin görüntü görülmeye değerdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.