Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de ilçenin tamamının kontrol altına alındığı...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de ilçenin tamamının kontrol altına alındığı vurgulanarak, 14 el yapımı patlayıcının imha edildiği, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise bin 256 olduğu kaydedildi. Ayrıntılı arama faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.
Şırnak’ta il merkezinin tamamının kontrol altına alındığı kaydedilen açıklamada, yedi bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin teslim olduğu kaydedildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 499 olduğu belirtilerek, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 372 adet fişeği, bin 619 adet Biksi makineli tüfek fişeği, iki roketatar mühimmatı, bir el bombası ve bir gaz maskesinin ele geçirildiği ifade edildi. 34 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının bin 544 olduğu, ayrıntılı arama faaliyetlerine devam edildiği ifade edildi.
Hakkari Çukurca ve Şemdinli’de üç ayrı üs bölgesine bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı taciz atışlarına da anında karşılık verildiği belirtildi. Van merkezde kışlaya, Siirt Baykan’da ise jandarma karakoluna bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı taciz atışlarına anında karşılık verildiği kaydedildi.
Mardin Artuklu’da bölücü terör örgütü mensubu üç teröristin yakalandığı, teröristlerle birlikte iki M-16 piyade tüfeği, 486 adet fişeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 90 adet fişeği, bir tabanca, 28 adet fişeği, dört el bombası, 250 gram A4 patlayıcı, üç el telsizi, bir silah dürbünü ve iki akım ölçerin ele geçirildiği bildirildi.
Şırnak Cizre’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 375 adet fişeği, beş roketatar mühimmatı ve iki el bombasının ele geçirildiği kaydedildi.
Tunceli Pülümür’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen iki ayrı sığınakta 33 tüp, bir jeneratör, bir güneş enerjisi paneli, 100 litre akaryakıt, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, bin 200 kg gıda maddesi ile çok miktarda muhtelif mutfak ve giyim malzemesinin bulunduğu bildirildi.
Diyarbakır Kulp’ta güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen tüp ile desteklenmiş 200 kg patlayıcıdan oluşan el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi.
Hakkari Şemdinli kırsalında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaraların icra edilen hava harekâtı ile imha edildiği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.