Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7 ilin Şehit ve Gazi Dernek Başkanları Nevşehir’de toplandı

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği ev sahipliğinde 7 il ve bir ilçenin Şehit ve Gazi Dernek Başkanları Nevşehir’de toplandı.Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği başkanlığında düzenlenen toplantıya, Aksaray, Niğde, Kırşehir,...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
7 ilin Şehit ve Gazi Dernek Başkanları Nevşehir’de toplandı

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği ev sahipliğinde 7 il ve bir ilçenin Şehit ve Gazi Dernek Başkanları Nevşehir’de toplandı.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği başkanlığında düzenlenen toplantıya, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kırıkkale ve Yozgat’ın Sarıkaya ilçesi şehit ve gaziler dernek başkanları katıldı. Toplantıda şehit ve gazi dernek başkanları adında açıklamada bulunan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi gazilerin bir taksici kadar değerinin bulunmadığını ileri sürdü.

Çiftçi, "Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yaşadığı sorunlar, sıkıntılar ile ilgili yaptığımız istişarelere ilk çalışmayı Nevşehir’den start vererek başlatıyoruz. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin bir çok sorunu vardır. Bizler bu sorunun çözümünde başta Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızdan, İçişleri Bakanımızdan velhasıl hükümeti temsil eden tüm bakan ve milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Bizler dernek başkanları olarak çalışma yaptığımız talep dosyamızı hazırlarken sorunları yerinde tespit ettik. Bu sorunlara karşılık olarak da çözüm önerilerimizi de sunacağız. Taleplerimizi madde madde sıralayacak olursak. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz arasında farklılık olsun istemiyoruz. Biz bir bütünüz. Bizim bu bütünlüğümüz 2012, 2013 yıllarında sağlanmıştı ama şuan birçok konuda farklılıklar meydana gelmektedir. Şehit anne ve babalarımızın maaşının çok farklı kalemlerden ödendiği değişik kalemlerden ödendiği bir gerçektir. Bir şehit babası 630 lira alırken bir başka şehit babası 3 bin lira maaş almaktadır. Bu uçurumun giderilmesini istiyoruz. Gazi arkadaşlarımızın da bir çok konuda çeşitli sıkıntıları bulunmaktadır. Şehit şehit olarak adı kalsın, gazinin de gazi olarak tanımlanması tek bir statüde olması gerekiyor. Şuanda o kadar farklı konularımız var ki biz tek statüye alınmasını istiyoruz. Bir örnek verecek olursak bir ÖTV’siz araç mevzusu çıktı. Dediler ki biz sizleri çok seviyoruz. Şehit ailelerimize verdiler. Şehit ailelerimizin de bir kısmı bundan faydalanabildi. Anne ve baba mağdur oldu. Gazi arkadaşlarımıza bu konuda da hiç ÖTV’siz araç verilmedi. Biz gazilerin taksiciler kadar değeri yok. Ben taksici arkadaşlarımızı tenzih ederim. Hepsi bu ülkenin esnafları ama bizlerin taksiciler kadar değerinin olmadığının farkına vardık. Yani bu haktan yararlanırken geçmiş dönemlerde bizlerin fikirleri alınıyordu. Daha önce çıkan kanunlar bizlere soruluyor bizler de müdahil oluyorduk. Şehit ve Gaziler Başkanlığımız bizden nedenini bilmediğimiz şekilde bizden biraz uzak duruyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.