Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

69 Yıllık tarihi hastanedeki askeri izler siliniyor

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Sağlık Bakanlığı’na bağlanan Eskişehir’deki 68 yıllık tarihi hastanedeki askeri izler silinirken, ’Hiperbarik oksijen tedavisi’ olan kamuya ait tek yer olarak hizmet veren, içinde Uçucu Sağlığı...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
69 Yıllık tarihi hastanedeki askeri izler siliniyor
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Sağlık Bakanlığı’na bağlanan Eskişehir’deki 68 yıllık tarihi hastanedeki askeri izler silinirken, ’Hiperbarik oksijen tedavisi’ olan kamuya ait tek yer olarak hizmet veren, içinde Uçucu Sağlığı Eğitim Merkezi bununan Eskişehir Asker Hastanesi’nin 25 olan poliklinik sayısının 45’e, 600 civarında günlük poliklinik sayısının ise 2 bine çıkartılması hedefleniyor.
Yunus Emre Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Ahmet Seçkin, Kamu Hastaneler Kurumu’na bağlanan hastaneyle ilgili bilgiler verdi. Hastanenin artık Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet vereceğini anlatan Seçkin, "Bilindiği üzere Türkiye’deki bütün askeri hastaneler Kamu Hastaneler Kurumu’na bağlandı. Dolayısıyla bu kapsamda Eskişehir Askeri Hastanesi de merkezi Yunus Emre Devlet Hastanesi olan hastaneye bağlandı. İsmi müstakil bir hastane olmadığı için ismi 2 Eylül Ek Binası olarak tanımlandı" dedi.
"Hastane, hiperbarik oksijen tedavisi olan kamuya ait tek yer olarak hizmet verecek"
Hastanenin özelliklerinden de bahseden Seçkin, hiperbarik oksijen tedavisinin de yapılacağını belirtti. Yatan hasta sayısının da arttırılacağına dikkat çeken Seçkin, şunları söyledi;
"Hastane Eskişehir’in merkezinde bir hastane lokasyon olarak son derece iyi bir yerde, ana cadde üzerine bakıyor. 60 dönümlük bir arazi içerisinde bir hastane, toplam 20 bin metrekare kapalı alanı var. Ayrıca hastane kampüsü içerisinde, Uçucu Sağlığı Eğitim Merkezi de bulunmakta. Yani burada pilotların vertigo gibi G kuvvetine maruz kalmalarındaki ölçümleri yapan bir ünite de bu hastanenin içerisinde. Bu hastaneyi ayrıca ön plana çıkaran, hiperbarik oksijen tedavisi olan kamuya ait tek yer olarak hizmet vermesidir. Bundan önce Askeri Hastane döneminde, son 6 aylık döneme baktığımızda yatış oranları yüzde 55 civarında. Biz bu yatış oranlarını yüzde 90’ların üzerine taşımayı hedefliyoruz. Ayrıca şuan itibari ile 20-25 poliklinikle hizmete başladık. Ancak bu 25 poliklinik, bizim hizmet sunumumuza kifayet eden bir rakam değildir. Bunu 45 olarak arttıracağız. Şuan hala hazırda 600 civarında günlük poliklinik sayısına ulaştık ama hedeflediğimiz poliklinik sayısı 2 bin civarında bir poliklinik sayısını hedefliyoruz."
"Sembollerin kaldırılması bir ay içerisinde tamamlanacak diye düşünüyorum"
1948 yılında hizmete giren hastanede bulunan askeri izler ise tek tek siliniyor. Lambaların üzerine "Gereksiz ise söndür" yazıları dururken, tabelalar değişti. Nöbet kulübeleri bahçede yer almaya devam ederken, kapı girişinde bulunan kartal figürleri de dikkat çekiyor. Askeri sembollerin kaldırılması için çalışmaların başladığını ifade eden Yunus Emre Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Ahmet Seçkin, "Askeri sembollerin bir çoğu aslında kaldırma çalışması başladı. Mesela doldur-boşalt gibi erlerin nöbet tuttuğu yerler var. Daha önce basına da yansıdı. Onları bertaraf ettik. Diğer sembolleri de maksimum bir ay içerisinde tamamlanacak diye düşünüyorum" diye belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.