Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

64 Yıllık Davadan Yine Sonuç Çıkmadı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde devlet hazinesi ile Aydın Mahallesi sakinleri arasında 1952 yılında başlayan tarla davası 64’üncü yılında yine sonuçlanmadı.Gazipaşa Adalet Sarayı Kadastro Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
64 Yıllık Davadan Yine Sonuç Çıkmadı
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde devlet hazinesi ile Aydın Mahallesi sakinleri arasında 1952 yılında başlayan tarla davası 64’üncü yılında yine sonuçlanmadı.
Gazipaşa Adalet Sarayı Kadastro Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya yaklaşık 30 aileden temsilci katıldı. 64 yıl süren davada bu kez hedeflerine ulaşacaklarını düşünen mahalle halkı, mahkeme hakiminin 13 Mayıs 2016 tarihinde keşif yapılmasına ve Haziran ayı içerisinde duruşmanın görüşülmesine karar vermesi üzerine bir kez daha hayal kırıklığına uğradı.
Aydın Mahallesi’nde 86 dönüm arazinin kendilerine ait olduğunu ancak hazinenin söz konusu arazinin devlete ait olduğunu iddia ettiğini, bu neden 64 yıl önce başlayan mahkemenin bugüne kadar devam ettiğini belirten mahalle sakinleri, yaklaşık 50 ailenin bu dava yüzünden mağdur olduğunu söyledi.
300’ü aşkın duruşmaya girdiklerini, onlarca hakim değiştirdiklerini belirten mahalleli, davayı ilk açanlardan bazılarının öldüğünü, onların yerine torunlarının davaya devam ettiğini dile getirdi. Arazilerinin üzerinde evlerin, apartmanların olduğunu ancak mahkeme nedeniyle ruhsat ve iskan alamadıklarını ifade eden mahalleli biran önce davanın bitmesini talep etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.