Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

64 Yaşındaki Çifte 41 Yıl Sonra Kına Gecesi

Üniversite yıllarında birbirlerini görüp aşık olan ve aşkları uğruna biri Tıp Fakültesi diğeri Ziraat Fakültesindeki eğitimlerini yarım bırakan 64 yaşındaki çifte 41 yıl sonra kına gecesi yapıldı.Kırklarelili Nihan ve Tuncer çifti...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversite yıllarında birbirlerini görüp aşık olan ve aşkları uğruna biri Tıp Fakültesi diğeri Ziraat Fakültesindeki eğitimlerini yarım bırakan 64 yaşındaki çifte 41 yıl sonra kına gecesi yapıldı.
Kırklarelili Nihan ve Tuncer çifti 1975 yılında kazandıkları üniversite eğitim için İstanbul’a gitti. Nihan Erkan, İstanbul Üniversitesi Ziraat Fakültesinde, Tuncer Erkan’da Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde eğitimlerini sürdürürken henüz 1. sınıfta birbirlerini tanıdı. Kısa sürede aşka dönüşen arkadaşlık, genç çiftin hayatını değiştirdi. Ailelerine durumlarını anlatıp evlenmek isteyen çifte, her iki aileden de izin çıkmayınca, okullarını terk edip düğünsüz törensiz nikah yapıp evlendiler. Evliliğin ardından aile desteği olmayan çiftin hayat mücadelesi başladı. Yıllar süren mücadelenin ardından farklı iş kollarında çalışan Nihan ve Tuncer Erkan çifti emekli olup Antalya’ya yerleşti. Yıllar içinde iki çocuk, ardından üç torun sahibi olan çift bir süre önce Muratpaşa Belediyesi Falez Yaşlıevi Gönül Bahçesine üye oldu. 60 yaş üzeri vatandaşların hayatlarını daha aktif ve sosyal bireyler olarak sürdürmesini amaçlayan Gönül bahçesinde gümüş sesler korosunda da görev aldılar. Yapılan sohbetlerde, hayat hikayelerini anlatan Nihan ve Tuncer Erkan çiftinin aşkına şahit olan diğer grup üyeleri çifte evlenirken yaşayamadıkları duyguyu tattırmak için bir plan hazırladı. Muratpaşa Belediyesi Falez Yaşlı Evi Gönül Bahçesi’nin katkılarıyla bugün 64 yaşında olan çift için kına gecesi düzenlendi. Arkadaşlarının yaptığı sürprizle mutlulukları gözlerine yansıyan yaşlı çift 41 yıl sonra hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.