Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

60 yıl aynı yastığa baş koydular, hiç kavga etmediler

İzmir'in Torbalı İlçesinde Yaşayan Ve 60 Yıldır Evli Olan Ramazan Ve Ömrüye Uçar Çiftinin Aşkı, Dillere Destan Oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
60 yıl aynı yastığa baş koydular, hiç kavga etmediler
İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşayan ve 60 yıldır evli olan Ramazan ve Ömrüye Uçar çiftinin aşkı, dillere destan oldu.
Torbalı ilçesine bağlı Taşkesik Mahallesi’nde yaşayan Ramazan ve Ömrüye Uçar çifti, tam 60 yıldır evli. Birbirine karşı hep saygılı olan, mutlu bir evlilik yürüten Ramazan ve Ömrüye Uçar çiftinin bölgedeki aşkı ise herkesin dilinde. Yıllarca hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan çift, şimdilerde ise emekliliklerinin tadını çıkartıyor. İlk günkü gibi birbirine bağlı olan çift, birbirlerine karşı sevgi sözcüklerini dillerinden hiç bir zaman eksik etmiyor.
Mutlu evliliği sırları
Yarım asır aşkın evli olan yaşlı çift, bugüne kadar hiç kavga etmediklerini söylüyor. 60 yılı geride kalan evliliklerinde mutluluğun sırlarını anlatan çift, geçmişe döndükçe duygulu anlar yaşadı. İnsanoğlunun hayattaki en büyük şansı ya da şansızlığının eşi olduğunu belirten 84 yaşındaki Ramazan Uçar, “Çok büyük zorluklar yaşadık. Buna rağmen saygı ve sevgimizi yitirmedik. En önemlisi ise hayat yoldaşım Ömrüye ile birlikte neşemizi kaybetmedik. Halen birbirimize saygılı ve sevgi çerçevesinde hoşgörü gösteriyoruz. Gençler de mutlu bir evlilik sürdürmek istiyorlarsa her şeylerini kaybetsinler neşelerini kaybetmesinler" dedi.
"60 yılı 60 saniyede bitirdik"
Ömrüye Uçar ise evli genç kızları eleştirdi. "Eşim ile göz göze diz dize 60 yılı sanki 60 saniyede bitirdik" diyen Ömrüye Uçar, şöyle devam etti:
"Günümüzün kızları 150 metrekarelik saraylara gelin giriyor. Keçi gütmek yok, odun toplayıp ocak yakıp süt kaynatmak yok. Bir elleri yağda öbür elleri balda. Ama yine de mutluluğu yakalayamıyorlar. Bunun sebebi bence gönül darlığı. İnsanlar bulundukları halde mutluluğu yakalayamıyorsa bunun en büyük sebebi bence kanaatsizlik ve hep kendinden üsttekilere özenme hastalığıdır. Biz hiç bir zaman başkasına bakmadık. Eşim ile göz göze diz dize 60 yılı sanki 60 saniyede bitirdik. Halen sevgimizi ilk günkü kadar sımsıcak ve tap taze" diyerek genç kızların bulundukları halle mutlu olmaya çalışmalarını tavsiye etti."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.