Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

60 Yaşında Milli Oldu

Balıkesir’de yaşayan 60 yaşındaki Recep Yılmaz, Finlandiya’da düzenlenecek turnuvada mücadele edecek Veteranlar Tenis Milli Takımına seçildi. Recep Yılmaz, Finlandiya’da düzenlenecek turnuvanın kendisine büyük heyecan verdiğini ve milli...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’de yaşayan 60 yaşındaki Recep Yılmaz, Finlandiya’da düzenlenecek turnuvada mücadele edecek Veteranlar Tenis Milli Takımına seçildi. Recep Yılmaz, Finlandiya’da düzenlenecek turnuvanın kendisine büyük heyecan verdiğini ve milli formayı 60 yaşında ilk kez giydiğini söyledi.
Finlandiya’da 20-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Veteranlar 60-65 yaş kategorisinde ülkemizi temsil etmek üzere Tenis Milli Takımına seçilen Recep Yormaz, yaptığı açıklamada faal olarak halen mimarlık mesleğini sürdürdüğünü belirterek, "Yaklaşık 30 senedir tenis oynuyorum ve yaş gözetmeksizin devam ediyorum. Tenis sporuna gönül veren insanların her yaşta bu sporu yapabileceklerini göstermek istiyorum. Balıkesir’i temsilen 60 yaşında ilk defa milli oluyorum. Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu resmi turnuvalara katılarak, bu turnuvalardan elde ettiğimiz puanlarla ilk 8 oyuncuyu federasyonumuz Milli Takım seçmelerine İstanbul’a davet etti. Burada ilk 8 kişi 2 gruba ayrıldık. Her gurubun birincileri Milli Takıma girdi, Sonuncuları elendi. Daha sonra her gurubun 2. ve 3. çapraz eşleşerek tekrar maç yaptılar ve bunların galipleri yukarı çıkarak 4 kişi Milli Takımı oluşturdu. Ben takımın 2 numaralı oyuncusuyum. Cuma günü İstanbul’a hareket ediyoruz, Cumartesi sabahı 8’de kafile olarak Finlandiya’ya uçacağız. Pazar günü ayın 19’unda takım kaptanları seremoni ve kura çekimlerine katılacak. Ayın 20’sinde turnuva resmen başlıyor ve 26’sına kadar devam edecek. Elimizden geleni orada yapmaya gayret göstereceğiz. Teniste söz sahibi ülkeler var rakiplerimiz arasında Amerika, Avustralya, İngiltere, İtalya, İspanya, İrlanda, Rusya, Romanya, Meksika gibi ülkeler. 16 ülke var bunlar kendi aralarında eşleşecekler, 3 takımdan oluşan gruplara ayrılacaklar. Her takımın birincileri 1 ve 5.’lik için, ikincileri 6.’lık ve 11.’lik için, üçüncüleri de 12 ile 16. sıraları paylaşmak için müsabakalara çıkacaklar. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz, nasip olursa Türkiye’miz için başarı elde etmek istiyoruz. Kulübümüz arkamızda bize gereken desteği veriyor. Kış sezonu bu turnuva için hazırlandık ağırlık ve kondisyon çalışmaları ve hocamızla antrenmanlara devam ettik. Tahmin ediyorum bir başarı elde edeceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.