Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

60 Kadın, Dolma Rekorunu Kırmak İçin Kolları Sıvadı

Tokat’ta bayanlar kent merkez nüfusu olan 142 bin 724 adet yaprak dolma sararak rekor kırmak için kolları sıvadı.Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Kent Konseyi ve Türkiye Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu (Taspakon) tarafından 29-30 Nisan-...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
60 Kadın, Dolma Rekorunu Kırmak İçin Kolları Sıvadı
Tokat’ta bayanlar kent merkez nüfusu olan 142 bin 724 adet yaprak dolma sararak rekor kırmak için kolları sıvadı.
Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Kent Konseyi ve Türkiye Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu (Taspakon) tarafından 29-30 Nisan- 01 Mayıs 2016 tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda Tokat 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ile Tokat Mutfağı Yarışıyor adı altında yarışma düzenlenecek. Yarışma öncesinde ise Tokat Belediyesi Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerinde 60 bayan 142 bin 724 adet yaprak dolma sararak rekor kırmak Tokat’ın meşhur bağ yaprağından dolma sarmaya devam ediyor. Behzat Hanımeli Yemek ve Pastacılık Öğretmeni Özlem Şimşek, il merkezi nüfusu kadar dolmanın sarılması için iki gün daha çalışacaklarını söyledi. 60 bayanın büyük bir titizlikle dolma sardığını ifade eden Şimşek, ince bağ yaprağından yapılan Tokat dolmasının kentin damak lezzetleri arasından ön sıralarda yer aldığını kaydetti.
Tokatlı bayanlar ise yarışmaya günler kala hızlı bir tempoda dolma sarmaya devam ettiklerini, rekor kıracaklarına inandıklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.