Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

60 bin kişiye müjde! Memurluk için...

Kamu personeli alımı için çalışmalar başladı. Sağlık, Adalet ve Milli Eğitim bakanlıklarına toplamda 60 bin memur alınacak. İşte personel alımına ilişkin detaylar

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2017 08:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2017 08:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği için ilk somut adımlar gelmeye başladı. Kamu ve özel sektörün tam destek verdiği seferberlikte kamu kurumları personel alımı için düğmeye bastı. Bu yıl için 60 binin üzerinde memur alımı öngörülürken, bakanlıklar taleplerini Maliye'ye göndermeye başladı. Adalet Bakanlığı 10 bin, Sağlık Bakanlığı da 29 bin 500 personel alacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) da 30 bine yakın öğretmen ataması yapması bekleniyor.


İLK ALIMLAR MARTTA BAŞLIYOR


Sağlık Bakanlığı martta 4 bin kişi alacak. Yaklaşık 13 bin de doktor istihdamı öngörülüyor. Adalet Bakanlığı da, yıl sonuna kadar hakim ve savcıların da içinde bulunduğu 10 bine yakın personel almayı planlıyor. İlk etapta 3 bin 500 hâkim ve savcı alımına ilişkin sınav süreci devam ederken, 5 bine yakın zabıt kâtibi ve infaz koruma memuru alacak. Haziran ayında yapılacak sınav ile 2 bin hâkim ve savcı alınacak. Bakanlık, 810 icra katibi alımı için ilana çıktı. Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından uzman erbaşlıktan ayrılanlar arasından da 3 bin koruma memuru alımına yönelik sınavlar tamamlandı, atamaları gerçekleştirilecek. MEB yılsonuna kadar 30 bine yakın öğretmen alımı planlarken, şubat ayında okullara 4 bin 300 hizmetli ve güvenlik görevlisi alınacak. Bin 500 de engelli öğretmen alınacak.

İŞSİZLİK % 10'UN ALTINA İNER

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da kasım ayı işsizlik oranlarını da değerlendirdi. Ocak 2017 rakamlarının gelmesiyle işsizliğin düşmeye başlayacağını söyleyen Müezzinoğlu, "Yılsonu hedef yüzde 10. Ama Cumhurbaşkanımızın verdiği bu büyük destekle inanıyorum ki işsizlik rakamları 2017 Aralık sonu yüzde 10'un altına inecek" dedi.

SABAH

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.