Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

60 Bin 889 Metrelik Resim Sergisi Rekoru Kırıldı

Osmaniye’de 4 kıta, 13 ülkede 323 okuldan 40 bin çocuğun yaptığı 130 bin 289 resimle 60 bin 889 metrekarelik dünyanın en büyük uluslararası çocuk resim sergisi rekoru kırıldı.Kadirli Kaymakamlığı, Kadirli Belediyesi, Kadirli Ticaret Odası...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmaniye’de 4 kıta, 13 ülkede 323 okuldan 40 bin çocuğun yaptığı 130 bin 289 resimle 60 bin 889 metrekarelik dünyanın en büyük uluslararası çocuk resim sergisi rekoru kırıldı.
Kadirli Kaymakamlığı, Kadirli Belediyesi, Kadirli Ticaret Odası ve Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde 4 kıta, 13 ülkede 323 okuldan 40 bin çocuğun yaptığı 130 bin 289 resimle dünyanın en büyük uluslararası çocuk resim sergisi rekoru kırıldı. Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert başkanlığında Proje Koordinatörü ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Mustafa Önem ve 54 öğretmenden oluşan “Rekora Gidiyoruz” proje ekibiyle Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 105 okuldan 25 bin civarında öğrencinin, Türkiye çapında 49 ildeki 218 okuldan 15 bin öğrencinin, 4 kıtadaki (Asya, Afrika, Avrupa, Amerika) 13 ülkeden (Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya, Libya, Kanada, Fransa, Belarus, Nijerya, Senegal, KKTC ve İsveç) çocukların toplam 130 bin 289 resmiyle 60 bin 889 metre ile dünyanın en büyük uluslararası çocuk resim sergisi rekoru başarıyla gerçekleşti.
Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert sergide yaptığı konuşmada, “Birlikte hedef koyma, koyulan hedefe ulaşmanın hazzını tüm dünya çocuklarıyla birlikte yaşadık. Bu sergiye resim gönderen 40 bin çocuk hayatı boyunca bu rekora katılmanın gururunu yaşayacak, benimde o sergide resmim var diyecektir. Kadirli’yi ve ülkemizi örnek bir etkinlikle dünya çapında tanıttık. Yeni projelerle tanıtmaya devam edeceği” dedi.
Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ise, “Kadirliler olarak kültür ve sanat içerikli bu sergi ve rekor denemesiyle dünya çocukları arasında pozitif bir sinerji yaratmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. İnsanlar başarıya ulaştıkça daha büyük hedeflere yönelirler. Bu rekortmen öğrenciler de bundan sonra daha büyük hedefler koyup başarılara imza atacaklardır” diye konuştu.
Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan gönderdiği mesajda, “Kadirli Belediyesi olarak sosyal ve kültürel anlamda halkımıza hizmet vermeyi bir görev olarak gördük. Sanata ve her yaştan sanatçılarımıza destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Ticaret Odası Başkanı Hasan Kastal da, “Kadirli Ticaret Odası olarak binlerce sanatçı çocuğumuzun bu güzel sergisine destek olmaktan çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Orhan Kural, “Bugüne kadar tescil ettiğim en anlamlı ödül oldu. Ülkem ve çocuklar adına gurur duydum” dedi.
Kadirli Kabasakal Parkı’ndan başlayarak, Masal Park, Kadirli ana caddelerini, sokaklarını dolaşan 2-3-4-5-6’lı sıra resimlerden oluşan resim duvarlarıyla kilometrelerce devam eden dünyanın en büyük uluslararası çocuk resim sergisi rekoru, Araştırmacı Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever, Ressam İsmet Çabuk, İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Mansur Işıkbol, Rekor Danışmanı Aydın Türkgücü, Dünya Çocuk Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki heyet tarafından tescil edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.