Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6 yaşındaki kızın öldüğü okul önünü veliler trafiğe kapattı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde okuldan çıktığı sırada halk otobüsü çarpması sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Esila Dursun için veliler okul önünde eylem yaptı. Eyleme gelen Esila Dursun’un babasının feryatları yürekleri dağladı.Kocaeli’nin...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde okuldan çıktığı sırada halk otobüsü çarpması sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Esila Dursun için veliler okul önünde eylem yaptı. Eyleme gelen Esila Dursun’un babasının feryatları yürekleri dağladı.
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu önünde geçtiğimiz günlerde meydana gelen kazada okul çıkışında halk otobüsü 6 yaşındaki Esila Dursun’a çarpmış, kaza sonrası küçük kız hayatını kaybetmişti. Yaşanan kaza sonrasında bugün olayın yaşandığı okul önünde veliler yol kesme eylemi yapmak istedi. Eylem için okul önüne çok sayıda polis geldi.

Polis, toplanmak isteyen velilere uyarı yaptı
Okul çıkış saatinde toplanan veliler çocuklarıyla birlikte yol ortasında toplanarak yolu trafiğe kesmek istedi. Yolu trafiğe kapamak isteyen velilere polis OHAL kapsamında yaptıklarının suç olduğunu belirterek yolu açmalarını istedi. Polisin uyarısına rağmen kısa süreli yolu trafiğe kapatan veliler tepkilerini dile getirdi. Tepkilerini dile getiren veliler yolu trafiğe açtıktan sonra okulun önüne polis beklemesi için imza kampanyası başlattı.

“Burası okul önü burada trafik polisinin olması şart”
Hayatını kaybeden Esila Dursun için eylem yapıldığı bilgisini alan babası Murat Dursun, okul önüne geldi. Acılı baba, “Meleğim gitti. Bir tanemdi o benim. Bir kızım, bir canım. Daha yeni okumaya başlamıştı” diyerek feryatlarda bulundu. Okul önünde açıklama yapan Esila Dursun’un babası Murat Dursun, “Benim bir çocuğum gitti. Lütfen burada sabah akşam çıkışta girişte her zaman polis olsun. Işık yeterli değil. Ben kaza anını izlemedim ama otobüs şoförü yanında geçen otobüsün şoförü ile konuşurken önüne bakmadan hareket etmiş. O durup yol verdi diye geçmek isterken görmeden altında kalmış. Burada trafik polisinin olması şart. Burası okul önü” dedi.

“Biz trafik lambası değil trafik polisi istiyoruz”
Okulda öğrenim gören çocuğu olan ve tepkisini gösteren Zeynep Gül, “3 ay oldu okulumuz açılalı. Burada ne bir trafik polisi var. Okulun önünde lamba var yanmıyor. Cuma günleri saat 18.30’da biz çocuklarımızı alıp eve gidiyoruz. Burası zifiri karanlık olduğu ve arka kapı kullanılmadığı için biz ön kapıyı kullanıyoruz. Biz trafik lambası değil trafik polisi istiyoruz. Okulun tek kapılı olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Okulun önünde grubun bekleyişi devam ediyor.
(KK-RFK-AŞ-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.