Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6 Uluslararsı Eğitim Kongresi

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’in baldızı, İngiliz Gazeteci Lauren Booth, 6. Uluslararası Eğitim Kongresi’ne yaptığı konuşmada 5 sene önce Müslüman olarak İslami yaşam tarzını benimsediğini belirtti.6. Uluslararası Eğitim Kongresi,...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’in baldızı, İngiliz Gazeteci Lauren Booth, 6. Uluslararası Eğitim Kongresi’ne yaptığı konuşmada 5 sene önce Müslüman olarak İslami yaşam tarzını benimsediğini belirtti.
6. Uluslararası Eğitim Kongresi, Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin (ÖĞ-DER) düzenlediği organizasyonla Başkent Öğretmenevinde yapıldı. Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’in baldızı, İngiliz Gazeteci Lauren Booth, 5 sene önce Müslüman olarak İslami yaşam tarzını benimsediğini belirttiği konuşmasında, “Beş sene önce ben aslında batının modern yaşam tarzının, seküler yaşantının bir parçasıydım. Kendimi bu kıyafetle görseydim o zaman, ‘Müslümanlar sana ne yaptı’ derdim. ‘Sana bir Müslümanlık ilacı mı verdiler’ derdim” diye konuştu.
Samsun’a gerçekleştirdiği bir ziyarette ÖĞ-DER ve Milli Görüş hareketinin parçası olan kadınlarla bir araya geldiğini kaydeden Booth, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Samsun’a gittim. Samsun’da ÖĞ-DER ve Milli Görüş hareketinin bir parçası olan kadınlarla bir araya geldim. Çeşitli zulümlere uğramış, pek çok fedakarlık yapmış, işlerini bırakmış, dinlerini yaşayabilmek için Hz. Muhammed’in peşinden gidebilmek için fedakarlık yapmış kadınlarla bir araya geldim” şeklinde konuştu.
Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın İslami etkilerinden bahseden Booth, “Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde Allah’a şükür bu çerçevede Sayın Erbakan’ın bu çağda İslami etkilerini görme şansı buldum. Allah Rahmet eylesin. Eğitim ve ahlak içerisinde modernlik çatışmasından bahsedeceğim. Çağımıza baktığınızda sekülerizm ve materyalizmin çatıştığını görüyoruz. İslam ve İslami hayat şekli Allah’ın varlığına olan inanıştır ve temiz, helal yaşamak, ahlakı her şeyin önünde tutmaktır” ifadelerini kullandı.
“100 YIL SONRASINI DÜŞÜNÜYORSANIZ İNSAN YETİŞTİRİN”
Kongreye konuk olarak katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Bilge kişi diyor ki; “1 yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum saçın 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin’ Temel mesele eğitimdir. Eğitimde maksatta hiç şüphesiz topluma iyi bir yön verebilmektir. Burada da Merhum Erbakan hocamızı rahmetle anıyorum. Şuurlu öğretmenler derneğinin asıl bahanesi de Erbakan hocamızdır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.