Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6. Lazralli Tahta Araba Yarışları nefes kesti

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya köyü’nde bu yıl 6.’sı düzenlenen Lazralli Tahta Araba Yarışları ilginç görüntülere sahne oldu.Çocuklar, gençler ve yaşlılar kategorilerinde yapılan yarışmalara yaklaşık 30 yarışmacı, kendi...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya köyü’nde bu yıl 6.’sı düzenlenen Lazralli Tahta Araba Yarışları ilginç görüntülere sahne oldu.
Çocuklar, gençler ve yaşlılar kategorilerinde yapılan yarışmalara yaklaşık 30 yarışmacı, kendi geliştirdikleri tahta arabaları ile katıldılar. Kıran kırana geçen müsabakalarda hız sınırını aşarak finiş noktasında durmakta güçlük çeken yarışmacıların yanı sıra bindikleri aracı ayakları ile itecek kadar yavaş gidenler de oldu. Çok sayıda kişinin izlediği yarışmalarda küçük çaplı kazalar da yaşandı.
Yarışmaların bu yıl 6.’sını organize eden Mekaleskirit Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Kasanoğlu, yok olmaya yüz tutan bir kültürü yaşatmaya çalıştıklarını ifade edip, “Biz ve bizden önceki kuşaklar çocukluklarında bu arabalar ile oynardı. Ancak artık çocuklar bilgisayarlarla oynuyor. Biz dernek olarak yok olmaya yüz tutan bu kültürü yaşatmayı, yaşatırken de insanları eğlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde etkinliğimizi gerçekleştirdik” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.