Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6. Kastamonu Ahşap Fuarı Kapılarını Açtı

6. Kastamonu Ahşap Fuarı, Kuzeykent Fuar alanında düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.Kuzeykent Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen fuarın açılışına KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, AK...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
6. Kastamonu Ahşap Fuarı, Kuzeykent Fuar alanında düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Kuzeykent Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen fuarın açılışına KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
Ahşap Fuarının açılışında konuşan KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, “Bu fuarda bulunmaktan son derece mutluyum. Güzel Kastamonu bizi kültürüyle, doğasıyla karşıladı. Türkiye’nin her köşesi farklı bir güzelliğe sahip ve bu güzellikler bir bütün halinde çok daha güzel bir mozaik oluşturuyor. Kastamonu’nun her geçen gün daha da büyüyerek, gelişerek hak ettiği değeri alacağına inanıyorum. Ahşabın değeri, ağacın değeri gün geçtikçe daha da iyi anlaşılacak. Ağaçları korumak çok önemli. Ahşapta hem sanayisi hem de bize kattıklarıyla önem taşıyor. Kastamonu’nun bu konudaki zenginliği ve sanayisinin şehrin geleceği için önemli olduğunun farkındayız. Bu noktada da bir birinize sahip çıkarak Kastamonu’yu daha da güzelleştireceğinize ve geliştireceğinize inanıyoruz” dedi.
“AHŞAP ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZ ARASINDA YER ALIYOR”
Geçtiğimiz yıl düzenlenen Ahşap Fuarında bir takım haklı eleştirilerin olduğuna dikkat çeken Vali Şehmus Günaydın ise, “Ortak görüş bunun Ticaret ve Ahşap Odası bünyesinde yapılması idi. Aldığımız kararla bu sene ahşap fuarının Ağaç Odası koordinatörlüğünde yapılması kararı aldık. Umarım bu sistem oturur ve sonsuza dek yaşar. Ahşap Kastamonu için çok önemlidir. İlimiz ormanlarla kaplıdır. Bunun Kastamonu ekonomisine daha fazla getiriler sağlaması için çok daha fazla çalışmak gerekir. Bu konuda ustalarımız için kurslar açıyoruz. Zengin tarihi olan ilimizin en önemli değerleri arasında ahşap yer alıyor. Ben burada bir müjde daha vermek istiyorum. Yaklaşık 4 yıldır devam eden 2’nci organize sanayi bölgesi çalışmalarımız tamamlandı. Sanayi Bakanlığı tarafından yazı geldi. 2’nci organize sanayimiz Kastamonu’muza hayırlı olsun diyelim. Burada daha geniş bir alan ilan edildi. Sanayi bölgemiz 144 dönümden oluşacak. Firmalara talep ettikleri taktirde yer vereceğiz” diye konuştu.
“ARTIK AHŞABA GERİ DÖNÜŞ VAR”
6. Kastamonu Ahşap Fuarının hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik de, “İlkini Belediye binasının önünde düzenlemiştik ve aradan 6 yıl geçmiş. Ahşap Kastamonu için ve insanımızın günlük yaşamında ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Artık teknoloji çağında ahşap her zaman bizim özlediğimiz bir şeydir ve artık ahşaba bir geri dönüş var. İşte bu isteğin karşılanabileceği 1’inci mekan Kastamonu’dur. Ahşabın ana merkezi Kastamonu diyebiliriz. Geçmişten bugüne kadar Kastamonu üzerindeki bitki örtüsünün karşılığını vermiş. Bütün dünyayı Kastamonu’ya bekliyoruz. Ahşap Kastamonu’da bütün artık bütün dünyayı Kastamonu’ya bekliyoruz. Bölgede bir farklılık yarattık ve unutulan Kastamonu’yu insanlar hatırlamaya başladılar. Turizm biraz daha canlandı ve artış var. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Kastamonu diğer illere oranla nüfus artışı yaşayamamış bunun başlıca nedeni ise ulaşım imkanlarının kısıtlı oluşu, fabrikalaşmalar gibi sorunlardır” dedi.
“AHŞAP KASTAMONU’NUN TARİHİNDE VAR”
Kastamonu olarak bu yıl 6’ncısını düzenledikleri Ahşap Fuarı’nın Türkiye’de bu sektörde yapılan ilk ve tek fuar olma özelliği taşıdığına dikkat çeken Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, “Yerel ahşap ürünlerin sergileneceği bu fuarı her sene geliştirmek daha çok kitleye hitap etmek, Kastamonu ahşabını tanıtmak istiyoruz. Ahşap Kastamonu’nun tarihinde var. Kastamonu tarihi ve kültürü ile gerçekten dünyaya örnek olacak bir şehir. Kastamonu’nun yüzde 70’i ormanlarla kaplı. Bizde bu orman varlığını hem maddi hemde manevi değerlendirmek istiyoruz. Ben özellikle Kastamonu’da bu alanda yatırım yapan firmalara teşekkür ediyorum. Yatırımcılarımız Kastamonu ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar. Kastamonu’da sivil mimarinin en güzel örneklerine rastlıyoruz. 60’lı yıllarda bu tarihi dokunun değeri bilinememiş ve tamamen tahrip edilmeye başlanmış. Biz buna dur dedik. Biz artık eski konakları bir bir restore edip, fonksiyon yükleyip halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bugüne kadar 21 konak satın aldık ve restorasyonuna başladık. Belediye olarak önemsediğim vizyonel projem bu tarihi mirası korumak, onarmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Kastamonu’nun geleceğinin bu tarihi mirasın korunmasında, onarılmasında ve çalıştırılmasında olduğuna inanıyorum. Bu noktada da başarılı olabilmemiz için sivil toplum kuruluşlarına, vakıflara ve iş adamlarına da görev düşüyor. Sadece kamu kurumlarından çalışma yapmasını beklemek yeterli değil. Bu nedenle tüm iş adamlarımıza bir konak satın alıp onarmaları çağrısında bulunuyorum. Önümüzdeki yıllarda bu fuarı daha çok geliştirip ulusal ve uluslararası bazda daha çok duyurulmasını sağlayabilirsek amacımıza ulaşmış olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber, Vali Günaydın, Milletvekili Çelik ve Belediye Başkanı Babaş ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından davetliler, stantları gezerek ürünler hakkında bilgiler aldı. Fuarın, 29 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.