Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Beyoğlu Belediyesi ve Andante Dergisi işbirliğinde bu sene 6’ncısı düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri sahiplerini buldu.Beyoğlu Belediyesi ve Andante Dergisi işbirliği ile bu yıl altıncısı düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri,...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyoğlu Belediyesi ve Andante Dergisi işbirliğinde bu sene 6’ncısı düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri sahiplerini buldu.
Beyoğlu Belediyesi ve Andante Dergisi işbirliği ile bu yıl altıncısı düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri, Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali’nin yanı sıra iş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı. Toplamda 15 kategoride ödül dağıtılan törende Başkan Demircan, Mustafa Koç Anısına Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülen usta sanatçı Ayşegül Sarıca ve Mikrop Gramofon Kayıt Ödülü’ne layık görülen Dilbağ Tokay ile Emine Serdaroğlu’na ödüllerini takdim etti.
"BEYOĞLU FARKLI KÜLTÜRLER ÜZERİNE KURULU"
Ödül töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nda sanatın önemine ve Beyoğlu Belediyesi’nin sanata olan katkılarından bahsetti. Beyoğlu’nun hem İstanbul’u hem de Türkiye’yi temsil ettiğine vurgu yapan Başkan Demircan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "6 yıldır devam ettiriyoruz Donizetti ödüllerini. Biliyorsunuz Beyoğlu çok kültürlü bir yer. Hem İstanbul’u hem Türkiye’yi temsil ediyor. Bizim imparatorluk tarihimiz, cumhuriyet tarihimiz ve Beyoğlu bu farklılıklar üzerine kurulu. Dinler, diller, kültürler ve müzik. Aslında bizim müzik hayatımız da çok renkli. Bir tarafta klasik müzik bir tarafta sanat müziği öte yandan batı müziği hayatımıza girmiş. Biz Beyoğlu Belediyesi olarak kitaba, sanata, tiyatroya, sinemaya bir çok farklı alanda destekler vermeye çalışıyoruz. Onların varlıklarını hatırlatmaya gayret ediyoruz."
"KLASİK MÜZİK DESTEKSİZ OLMAZ"
Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali de sanatın desteksiz olamayacağına dikkat çekti. 6. Kez düzenlenen Donizetti ödül törenine destek verenlere teşekkür eden Bali, "Klasik Müzik desteksiz olmaz. Böyle bir ödül töreni desteksiz hiç olmaz. O yüzden başta Beyoğlu Belediyesi, Rahmi Koç müzesi olmak üzere destekçilerimize minnettarım. Çok güzel bir aile ortam oluşturuyoruz burada her yıl" dedi.
ÖDÜLLER 15 FARKLI KATEGORİDE SAHİPLERİNİ BULDU
Beyoğlu Belediyesi ve Andante Dergisi işbirliğinde, Akdağlar Grup, BIG, Cityist, Divan, Ofton İnşaat, KÜSAV, Liv Hospital, Rahmi Koç Müzesi, Seba İnşaat ve Uludağ Premium’un destekleriyle Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirilen törende bu yıl 15 kategoride ödül verildi. 2016 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri töreninde; Yılın Bestecisi ödülüne Hasan Niyazi Tura, Yılın Piyanisti ödülüne Ayşe Deniz Gökçin, Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu ödülüne Orhan Ahıskal, Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu ödülüne Sezai Kocabıyık, Yılın Orkestrası ödülüne Ankara Gençlik Sonfoni Orkestrası, Yılın Oda Müziği Topluluğu ödülüne Semplice Quartet, Yılın Orkestra Şefi ödülüne Orhun Orhon, Yılın Kadın Opera Şarkıcısı ödülüne Nurdan Küçükekmekçi, Yılın Erkek Opera Şarkıcısı ödülüne Tuncay Kurtoğlu, Yılın Müzik Etkinliği ödülüne Klasik Keyifler, Yılın Genç Müzisyeni ödülüne Poyraz Baltacıgil, Yaşam Boyu Başarı ödülüne Ayşegül Sarıca, Özel Başarı ödülüne İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Mikrop Gramofon Kayıt ödülüne Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu, Yılın Koro/Vokal Topluluğu ödülüne ise Saygun Filarmoni Korosu layık görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.