Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6-7 Ekim olaylarının 2. yıldönümü

Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, 6-7 Ekim Kobani olaylarının sadece Siirt esnafına verdiği zararın 5 milyon liranın üzerinde olduğunu söyledi.Ayyıldız, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, 6-7 Ekim Kobani olaylarının sadece Siirt esnafına verdiği zararın 5 milyon liranın üzerinde olduğunu söyledi.
Ayyıldız, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrası tüm esnafın zararlarının telafi edildiğini belirterek, "6-7 Ekim olayları başta Siirt esnafı olmak üzere bölge esnafını çok olumsuz etkiledi. Olaylar sonrası birçok esnaf kepenk kapattı. Sadece esnafa zararları 5 milyon liranın üzerinde oldu. Bunu da devletimiz kuruşu kuruşuna karşıladı. 6-7 Ekim olayları bölgeye derin bir travma bıraktı. Kamuya zararı ise milyon dolarların üzerinde oldu. Ama şükür devletimiz çok güçlüdür yaralar kısa sürede sarıldı" dedi.
HDP’nin çağrısı üzerine sokaklar karışmıştı
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014 tarihinde sokaklara dökülen terör örgütü yandaşları, Siirt’te polisle çatışmış, 2 günlük olayların bilançosunda 6 kişi hayatını kaybederken onlarca kamu binası ve iş yerleri yakılmıştı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller olmak üzere birçok kentte terör örgütü yandaşları, çok sayıda iş yeri, araç, kamu binası, okul, Kur’an kursu ve yurt binasına zarar verdi. Bu saldırılardan en çok zarar gören bölge illeri arasında yer alan Siirt’te, çıkan olaylar sırasında 4’ü asker, 27’si polis olmak üzere 46 kişi yaralanırken, gözaltına alınan 107 kişiden 30’u tutuklanmış ve 28 kişi adli kontrolle serbest bırakılmıştı. 6-7 Ekim olaylarında Siirt merkezde 382, Eruh’ta 12, Kurtalan’da 54, Şirvan’da 3, Baykan ve Pervari’de birer olay meydana geldi. 44 polis, 41 sivil ve 15 belediye aracı zarar gördü. Kurtalan Kaymakamlık binası, merkezde 9 emniyet binasına 64 saldırı yapıldığı ve ilçede bulunan 2 MOBESE direğine zarar verildi. Merkezde bulunan 21 okula 57 saldırı gerçekleştirildi. Eruh’ta 4 ve Kurtalan’da 2 okula zarar verildi. İlde bulunan bir siyasi parti binasına, merkezde 174 sivil binaya ve Kurtalan ilçesinde 11 sivil binaya zarar verildi. Siirt halk kütüphanesi tamamıyla yakılırken, 50 yıllık halk kütüphanesi arşivi yandı. Birçok banka ve esnafın iş yerleri yağmalandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.