Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

57’lik Dede, 17 Yıldır Her Gün Koşuyor

Edirne’de, sağlıklı yaşam için 17 yıldır aralıksız spor yapan 57 yaşındaki Mustafa Şahin, gençlere taş çıkartıyor.Spora başlamadan önce günde 4 paket sigara içen Şahin, dede yaşına eriştiğini fakat spor sayesinde ruhunun hala 18...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de, sağlıklı yaşam için 17 yıldır aralıksız spor yapan 57 yaşındaki Mustafa Şahin, gençlere taş çıkartıyor.
Spora başlamadan önce günde 4 paket sigara içen Şahin, dede yaşına eriştiğini fakat spor sayesinde ruhunun hala 18 yaşında olduğunu söyledi.
Yılın ilk altı ayı Şükrüpaşa Atletizm Sahası’nda, diğer altı ayı ise boş arazide koştuğunu belirten Şahin, “Spor benim için bir yaşam biçimi. Her türlü hava şartlarında, her gün koşarım. Kendimle barışığım, hayata sevgi merkezli bakıyorum. Herkese spor yapmayı tavsiye ederim. Bu işin iksiri şu, az yiyeceksiniz, çok yakacaksınız. Sacayağının birini dengeli beslenmek oluşturuyor. Ama insanlarımız burada biraz kalori yakıyorlar, evde gidip genelde nişasta, karbonhidrat, protein tüketiyorlar. Dolayısıyla bu da kilo ve yağ olarak dönüyor” dedi.
Spor yapmadığı zaman kendini moralsiz hissettiğini ifade eden Şahin, “Tüm Türkiye’ye spor yapmayı tavsiye ediyorum. Ben de torun sahibi olacak dede yaşındayım. Ama gözlemlediğim kadarıyla Türk insanı evde oturuyor, torun besliyor, kahvehanelerde ömür törpülüyor. Üzülüyorum onlar adına. Oysa spor yapsalar daha zinde olacaklar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.