Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

57. Alay’da Anma Töreni

Çanakkale Kara Savaşları’nın 101. yılı anma törenleri kapsamında 57. Alay Şehitliği’nde tören düzenlendi.57. Alay Şehitliği’nde düzenlenen törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Avustralya Gazi İşleri Bakanı Dan Tehan, Yeni...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Kara Savaşları’nın 101. yılı anma törenleri kapsamında 57. Alay Şehitliği’nde tören düzenlendi.
57. Alay Şehitliği’nde düzenlenen törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Avustralya Gazi İşleri Bakanı Dan Tehan, Yeni Zelanda Savunma Bakanı Gerry Brownlee, Fransa Büyükelçisi Charles Fries, askeri ve mülki erkan ile davetliler katıldı. Törende Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türk Silahlı Kuvvetleri adına 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İtilaf Devletleri adına Fransa Büyükelçisi Charles Fries anıta çelenk koydu. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çanakkale şehitleri için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.
Günün anlam önemini belirten konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Albay Mehmet Kılıç yaptı. Kılıç, konuşmasında 57. Alay’ın kahramanlığı hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından şehitliğe karanfillerin bırakılmasıyla tören sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.