Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

500 Yıllık Hacı Ferhat Camii Yeniden Hizmete Açıldı

Restorasyon çalışmaları tamamlanan 500 yıllık Hacı Ferhat Ağa Camii, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katıldığı törenle yeniden ibadete açıldı. Açılışta konuşan Başkan Demircan, “Ecdadımız o kadar büyük ki,...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
500 Yıllık Hacı Ferhat Camii Yeniden Hizmete Açıldı
Restorasyon çalışmaları tamamlanan 500 yıllık Hacı Ferhat Ağa Camii, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katıldığı törenle yeniden ibadete açıldı. Açılışta konuşan Başkan Demircan, “Ecdadımız o kadar büyük ki, kıymetli ki, imanı, neşesi ve gönül dünyası o kadar iyi ki, bunlar mescitlere yansımış. Bu cami her şeyiyle bir güzellik abidesidir. Bu cami bizim mahallemizin bir güzelliğiydi, bize ait bir emanetti. O emaneti hep birlikte ihya ettik.”dedi.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde (16 yy) Kasımpaşa’da inşa edilen Hacı Ferhat Ağa Camii, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilerek yeniden hizmete açıldı. Caminin açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, AK Parti 26. Dönem Milletvekili Adayı Cemal Vanlıoğlu ve Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman’ın yanı sıra başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
500 YILLIK CAMİ DUALARLA YENİDEN AÇILDI
Hacı Ferhat Ağa Camii, Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman’ın kıldırdığı Cuma namazının ardından kesilen kurdele ile hizmete açıldı. Daha sonra AK Parti 26’ncı Dönem Milletvekili Adayı Cemal Vanlıoğlu’nun yaptığı duanın ardından açılışa katılan vatandaşlara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Hacı Ferhat Ağa Camii, 1958’de kısmen harap olduğu için yığma olarak yenilenmişti.
"BU CAMİ HER ŞEYİYLE BİR GÜZELLİK ABİDESİDİR"
Açılışta konuşan Başkan Demircan, güzel bir ana tanıklık ettiklerini belirterek, “Öncelikle yüzyıllar öncesinde bu camiyi yapan, bu işin mimarı ne güzel insan. Caminin içerisindeki bütün taş döşemeleri, ahşabı gördünüz. İçinin güzellikleri camiye yansımış. Ecdadımız o kadar büyük ki, kıymetli ki, imanı, neşesi ve gönül dünyası o kadar iyi ki, bunlar mescitlere yansımış. Bu cami her şeyiyle bir güzellik abidesidir. Yüzlerce camimiz var. Cenab-ı Allah bugün de burada bir güzel camide daha bize ibadet etmeyi nasip etti. Bu cami bizim mahallemizin bir güzelliğiydi, bize ait bir emanetti. O emaneti hep birlikte ihya ettik. Bugünde burada ilk namazımızı kıldık. Ben, hacı ferhattan bu yana buraya emeği geçmiş, desteği olmuş, cami cemaati olmuş, imam olmuş hizmet etmiş olan bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun diyorum" dedi.
BAŞKAN DEMİRCAN KASIMPAŞA ESNAFINI ZİYARET ETTİ
Başkan Demircan cami açılışının ardından Kasımpaşa esnafını ziyaret etti. Bölgedeki dükkânları ziyaret eden Başkan Demircan esnafa hayırlı işler diledi. Karşılaştığı vatandaşlarla da uzun süre sohbet eden Demircan, vatandaşların sorunlarını dinleyerek gerekenlerin yapılması için yardımcılarına talimat verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.