Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

50 yaş üzeri 25 kadın azimleriyle 6 ayda okuma ve yazma öğrendi

Sultangazi’de yaşayan 50 yaş üzeri 25 kadın, ilçedeki İvat Turhan İlkokulu Öğretmeni Hatice Çubukçu’dan günün belirli saatlerinde eğitim alarak okuma ve yazma öğrendi. Yaklaşık 6 ay içerisinde okuma ve yazma öğrenen kadınlar, kendileri...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sultangazi’de yaşayan 50 yaş üzeri 25 kadın, ilçedeki İvat Turhan İlkokulu Öğretmeni Hatice Çubukçu’dan günün belirli saatlerinde eğitim alarak okuma ve yazma öğrendi. Yaklaşık 6 ay içerisinde okuma ve yazma öğrenen kadınlar, kendileri için düzenlenen programda, kendi yazdıkları şiirleri ve gündeme dair kaleme aldıkları yazıları okuyarak öğrendiklerini sergiledi.
Sultangazi’de 50 yaş üzeri kadınlardan oluşan ve kendilerini "Altın Kızlar" olarak nitelendiren 25 kadın, yaşlarına aldırış etmeden okuma ve yazma öğrendi. İlçedeki İvat Turhan İlkokulu Öğretmeni Hatice Çubukçu’nun destekleri ile günün belirli saatlerinde eğitim alarak okuma ve yazma öğrenen "Altın Kızlar" için okulun konferans salonunda program düzenlendi. Programa; Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Kendileri için düzenlenen programda yazdıkları şiirleri ve gündeme dair kaleme aldıkları yazıları okuyan kadınlar, söyledikleri türkülerle de hem eğlendiler hem de eğlendirdiler.
"6 aylık bir eğitimin sonucunda başarımız ortaya çıktı"
Öğrencilerinin okuma yazma öğrenmiş olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Öğretmen Hatice Çubukçu, “Gördüğünüz gibi çoğu öğrencimizin ilk öğretmeni benim. Amacım bu kadınlarımızı okuma ve yazmaya geçirmek. Biliyorum ki bilinçli bir toplum bilinçli bir kadın demektir. Kadınlarımızın bilinçli birer vatandaş olabilmesi içinde onların okuma yazma öğrenmesi gerektiğini biliyorum. O yüzden okuma yazma kursu açtık ve bu okuma yazma kursunda 6 aylık bir eğitim süreci içerisinde bayanlarımızın çoğu okuma yazma öğrendi. Hatta matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler gibi derslerde eğitim almaya başladılar. Ve bunların sonucunda da böyle bir program ortaya çıktı. Tabi ki de gururluyuz, onurluyuz. 6 aylık bir eğitimin sonucunda başarımız ortaya çıktı diye düşünüyorum” diye konuştu.
"Hocamızdan Allah razı olsun"
Okuma yazma öğrenmek için büyük azim gösterdiğini belirten Kudret Culha, “Ben okuma yazma bilmiyordum. Allah razı olsun Hatice Çubukçu hocamızdan. Bizi buraya kadar getirdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Keşke bundan 10 sene önce okuma ve yazma öğrenseydik de kimseye muhtaç olmasaydık. Bir yere gitsek, birine bir şey sorsak git bak okuman yazman yok mu diye laf söylüyorlardı. Çok ağrımıza gidiyordu. Çok zorlanıyorduk” şeklinde konuştu.
Okuma yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu belirten 55 yaşındaki Rahime Kaya, “Bu yaştan sonra kurslara katıldım okumayı öğrendim. Kendi geçmişimiz geleceğimi bir kitap yapmayı düşünüyorum. Bence herkes okumalı. Herkes bu kurslara gelmeli. Okumanın yaşı, zamanı ve yeri yoktur. Yeter ki sen öğrenmek iste” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.