Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 yıldızlı otelin kaydırağı 8 yaşındaki çocuğun parmağını kopardı

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki 5 yıldızlı bir otelin havuz kaydırağında kayan 8 yaşındaki çocuğun sağ serçe parmağı koptu. Kopan parmak kaydırak içinde bulunurken, küçük çocuk 3 saatlik operasyona rağmen serçe parmağını kaybetti.İstanbul’da...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Manavgat ilçesindeki 5 yıldızlı bir otelin havuz kaydırağında kayan 8 yaşındaki çocuğun sağ serçe parmağı koptu. Kopan parmak kaydırak içinde bulunurken, küçük çocuk 3 saatlik operasyona rağmen serçe parmağını kaybetti.
İstanbul’da özel bir hastanenin acil servisinde görev yapan Filistin asıllı Türk vatandaşı pratisyen hekim Yasin Şahin, eşi Bilgin Şahin ve 3 çocuğuyla, Manavgat ilçesindeki 5 yıldızlı bir otele 6 günlüğüne tatile geldi. 3 gün önce otele giriş yapan Yasin Şahin ve ailesi havuza indi. Çocuklarını özel olarak ayrılan kaydıraklı havuza bırakan Yasin Şahin, kendisi ise yetişkinlere ayrılan havuzda eşi ile yüzmeye başladı. Yaklaşık yarım saat sonra kızının çığlık attığını fark eden baba Şahin, küçük Lara Şahin’in serçe parmağının olmadığını gördü. Havuz içinde kızının kopan parmağını arayan baba Şahin, parmağı kaydırağın çatlak bölümünün içinde yarım saat sonra bulabildi. İlk tedavisi özel bir hastanede yapılan Lara Şahin, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ortopedi servisinde 3 saatlik operasyonla parmak yerine dikilirken ertesi gün yapılan kontrolde küçük Lara’nın aşırı yıpranmadan dolayı parmağının tutmadığı belirlendi. Kızlarının daha ağır bir kaza geçirmemesine sevinen aile, sorumluların cezalandırılması için hukuk mücadelesine başladı.
Kızının başından biran olsun hastaneden ayrılmayan 41 yaşındaki baba Yasin Şahin, İstanbul’dan Antalya’nın Manavgat ilçesindeki 5 yıldızlı bir otele 6 günlüğüne ailesi ile tatile geldiğini aktardı.
"Havuzda kopan parmağı aradı"
5 yıldızlı bir otelin her türlü hizmetine güvenerek tatile geldiklerini kaydeden Şahin, "İkinci günümüzde sabah kaydıraklı havuza gittik. Yarım saat sonra kızımın ağlayarak bağırdığını gördüm. Koşarak yanına gittiğimde her yeri kandı. Baktım sağ serçe parmağı yerinde yoktu. Havuzda kopan parmağı aradım. Suyu durdurmadılar 10 dakika boyunca parmağı aradım bulamadım. Kızım biraz sakinleşti ve parmağının nerede koptuğunu gösterdi" dedi.
"Kopan parmak kaydırak çatlağında bulundu"
Kızının parmağının kaydırakta koptuğunu gördüğünü aktaran baba Şahin, "Kaydırağın çatlak olan yerinde kan vardı. Parmak çatlak yerin içindeydi. Levye ile kaydırak açıldı ve parmağı aldık. Ambulansla özel bir hastaneye götürüldük. Araştırmam sonunda kızımın parmağına en iyi müdahalenin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yapılabileceğini buldum. Salı günü ameliyat yapıldı, 3-4 saat sürdü. Ama ertesi gün pansuman yapılırken, parmağın tutmadığını gördük. Ardından parmak biraz daha kesilmek zorunda kaldı" diye konuştu.
"Otel yönetimi istememiş"
Kızının parmağının kaydırakta yırtılma şeklinde koptuğunu ve bütün damarların zarar gördüğünü dile getiren Şahin, "Doktorumuz uğraştı, şansımız zaten düşüktü. Denedik olmadı. Kızım serçe parmağını kaybetmesinden dolayı çok üzgün. Otel bizi hiç aramadı, hiç ilgilenmedi. 3 gündür hastanedeyiz, kimse bizi arayıp sormadı. Tam tersi otelin müdürü bize, ’Sizin burada bulunmanızı, sakıncalı buluyoruz’ diyor. Kızımın tüm yasal haklarını arayacağım. Jandarma ile otele gittik, o havuzu kapatıp, suyu boşaltmışlar. Olayın üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Müdür bizim otelde kalmamızı istemiyor. Ben de otelin ücretini peşin ödediğimi ve sonuna kadar kalacağımı söyledim. Otelin tavrı çok yanlış, hem suçlular. O çatlak bölüme çocuğumun başka bir yeri gelebilirdi, bir başkasının çocuğu yaralanabilirdi" dedi.
"Parmağım öldü "
Mutlu başlayan tatillerinin ikinci günde kabusa döndüğünü kaydeden Şahin, "Kızım psikolojik olarak da çok etkilendi. Okulda, çevresinde arkadaşları dalga geçebilir. Yapacağı meslekleri olumsuz etkileyebilir. Yavaş yavaş parmağının olmadığının farkına varıyor ve annesine, ’Anne parmağım öldü’ galiba demiş. Kızımın hakkı için yasal prosedürün hepsini uygulayacağım. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Yasal süreci sonuna kadar takip edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
"Artık kaydıraktan kayamayacak"
Sağ serçe parmağını kaybettiğinin yeni yeni farkına varan 8 yaşındaki Lara Şahin, "Kaydıraktan kayarken, deliğe parmağım takıldı. Sonra baktım parmağım yoktu. Acımaya başladı, babama söyledim. Babam parmağımı aramaya başladılar, buldular ve hastaneye geldim. Şuan parmağımın yarısı var. Artık su kaydırağından kaymayacağım. Ben de ileride babam gibi doktor olacağım" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.