Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 Yaşındaki Organ Bağışçılarını Unutmadılar

Kahramanmaraş’ta geçirdiği trafik kazasının ardından ailesi tarafından organları bağışlanan 5 yaşındaki Gizem Şimşek’i mezarı, nakil hastası Gülben Köse ve ailesi tarafından ziyaret edildi.Organ bağışıyla 4 kişiye umut olan Gizem...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş’ta geçirdiği trafik kazasının ardından ailesi tarafından organları bağışlanan 5 yaşındaki Gizem Şimşek’i mezarı, nakil hastası Gülben Köse ve ailesi tarafından ziyaret edildi.
Organ bağışıyla 4 kişiye umut olan Gizem Şimşek’in fabrika işçisi baba Selahattin Şimşek, Köse ailesiyle birlikte kızının mezarı başında bir araya geldi. Ziyaret sırasında nakil olan Gülben ve ailesiyle birlikte kızı için dua eden baba Selahattin Şimşek, "Çocuklar ölmesin, onlar yaşadıkça biz huzurlu oluyoruz” dedi.
Böbrek naklinin yapıldığı Malatya’daki hasta ve yakınlarıyla telefonla görüştüğünü, Adana ve Ankara’daki kızının karaciğer ve kalbini taşıyan hasta ve yakınlarıyla da görüşme talebinde bulunan Şimşek, “Kızım beş buçuk yaşındaydı. 2010 yılında doğmuştu. Trafik kazası nedeniyle kızımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin, işte bir organ bağışı yaptık. Kalbi, böbrekleri, karaciğerleri şimdi başka bedenlerde can buldu. Kızımızın bir tanesi burada, böbrek nakli yaptığımız. Kendisi de şu anda iyi. Diğer karaciğer nakli olan da iyi. Ama iki tanesiyle görüşemedik. Ankara ve Adana ikamet ettiklerini öğrendik ama türlü ulaşılmıyor. Kendileri bize ulaşamıyor. Onlarla da görüşmek istiyoruz. Onlarla da irtibata geçmek istiyoruz. Bizim bir beklentimiz yok. Yavrumuz vefat etti. Onlar da şifa amacıyla yavrumuzun organlarını taşıyor. Ondan dolayı da mutluyuz yani. Allah kimselere böyle bir acı göstermesin. Rabbim herkese şifa versin, ailelerine de sabır versin. Biz yani çocuklar ölmesin diyoruz, onlar yaşadıkça biz huzurlu oluyoruz” diye konuştu.
Organ bağışında bulunan Şimşek ailesine teşekkür eden Gülben Köse’nin babası Cengiz Köse ise, “Selahattin beyden Allah razı olsun. Gerçekten bize büyük bir iyilik yaptı. İnşallah kendileri Allah’ın nazarında da iyidir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.