Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 saatlik çabanın ödülü 120 kasa balık oldu

Av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle birlikte balıkçı tekneleri de hiç zaman kaybetmeden denize açıldı. Balıkçıların denizlerde günler süren zorlu macerası da bu sezon başlamış oldu.31 Ağustos akşamı saat 21.00 sıralarında...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle birlikte balıkçı tekneleri de hiç zaman kaybetmeden denize açıldı. Balıkçıların denizlerde günler süren zorlu macerası da bu sezon başlamış oldu.
31 Ağustos akşamı saat 21.00 sıralarında Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde bulunan Ereğli sahilinden dualar eşliğinde 8 tekneyle denize açılan balıkçılar, 00.00 itibariyle av yasağının sona ermesinin ardından yılın ilk avı için ağlarını ’Vira Bismillah’ diyerek Marmara Denizi’ne bıraktı.
"Vira Bismillah" diyerek denize açıldılar
Karamürsel Ereğli sahilinden denize açılan Abanozlar Teknesi de, 4 buçuk aydır av yasağının sona ermesini bekleyen teknelerden biri. 38 metre uzunluğunda ve 8 metre enindeki Abanozlar balıkçı teknesinin 24 kişilik mürettebatı, geminin reisi Hüseyin Abanoz ile birlikte denize açıldı. Abanozlar Teknesi Reisi Hüseyin Abanoz, seyre açılmadan önce sezondan beklentilerini anlattı.
Sözlerine denizcilerin seyre çıkarken ilk sözü olan "Vira Bismillah" diyerek başlayan Abanoz, "Beklentimiz her sene aynı, sezonun iyi geçmesini temenni ediyoruz. Geçen sene av sezonu ilk 2 ay iyi geçmesine rağmen, 2 ayın sonrasında bayağı sıkıntılı bir dönem geçirdik. Bu sene görünen ufak balıkların yani Karadeniz’deki palamudun, çinekopun bolluğu biraz da olsa içimize su serpti. İnşallah sonu iyi olur. Hayırlısı olsun. Bu geceden itibaren hava durumu 4 gün boyunca sert bir hava veriyor. Türkiye genelinde Karayel esecek. Şu anda Marmara’da hamsi avcılığı yapacağız. Zaten teknemizde de hamsi ağı var" dedi.
5 saatlik uğraşın sonucunda 120 kasa balık yakalandı
Radarda balık sürüsünün gözükmesi ile birlikte Tuzla açıklarında yılın ilk ağını denize bırakan Abanozlar Teknesindeki balıkçılar, yaklaşık 2 saatlik uğraşın ardından yaklaşık 50 kasa sardalya balığı yakaladı. Toplam 900 metre uzunluğunda ve 170 metre derinliğinde ağa sahip olan Abanozlar Teknesinin ikinci avı ise hamsi oldu. Radarda balık sürüsünün gözükmesinin ardından mürettebata ‘Hazır olun’ sinyali veril ve Abanozlar Teknesinin 24 kişilik mürettebatı, saat 04.00 sularında ikinci vurgun için ağlarını Marmara Denizi’ne indirdi. Bu kez 3 saate yakın bir uğraş veren gemi tayfası, uğraşlarının mükafatını yaklaşık 70 kasa hamsi yakalayarak aldı. Gemi içerisinde yapılan özel havuza doldurulan balıklar, daha sonra mürettebat tarafından kasalanarak nakliye kamyonuna yüklendi. Nakliye kamyonu ile mezata gönderilen balıklar vatandaşların beğenisine sunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.