Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 Bin Kişilik Ulusal Egemenlik Korteji

Tekirdağ’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde meşalelerle yürüdü.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da yoğun katılım...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde meşalelerle yürüdü.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği yürüyüş, merkez ilçe Süleymanpaşa’da Köprübaşı mevkisinde bulunan Tekira AVM’nin önünden başladı. Ellerinde meşale ve Türk bayrakları ile yürüyen vatandaşlar, kentte renkli görüntüler oluşturdu. Sloganlarla Hükümet Caddesi’nden Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı boyunca yürüyen Tekirdağlılar, daha sonra sahil dolgu alanında toplandı.
Yürüyüşe, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da katıldı.
Etkinlik kapsamında düzenlenen organizasyon öncesinde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bugün 96 yıl önce kamutayı kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün, çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Ulusal Egemenliğimizi, büyük bir öngörüyle çocuklara emanet eden sarı saçlı, mavi gözlü dev, bugün Tekirdağ’da Süleymanpaşa’da Trakya’da Türkiye’de ne kadar yanılmadığını bir defa daha gösterdi” dedi.
Başkan Eşkinat’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, katılımcılara teşekkürlerini ifade ederek, bu kutlu yürüyüşün sonsuza kadar devam edeceğini belirtti.
Etkinlik, sahil dolgu alanında düzenlenen konserin ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.