Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

45 Dakikalık Final Sınavında Yeni Lezzetler Ortaya Koydular

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, ’Yaratıcı Mutfak Uygulamaları’ dersinin final sınavında dönem boyunca öğrendikleri bilgileri uygulayarak kendilerine özgü lezzetlerini jüri üyelerine...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
45 Dakikalık Final Sınavında Yeni Lezzetler Ortaya Koydular
Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, ’Yaratıcı Mutfak Uygulamaları’ dersinin final sınavında dönem boyunca öğrendikleri bilgileri uygulayarak kendilerine özgü lezzetlerini jüri üyelerine tattırdı.
Turizm Fakültesi Mutfak Laboratuvarı’nda gerçekleştiren ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir tarafından verilen dersin final sınavında öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal’ın da aralarında bulunduğu jüri üyelerine, et ve süt ürünlerinden en az bir tanesini kullanarak yaptıkları yemeklerin sunumunu gerçekleştirdi. Diğer jüri üyelerini Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuray Özaslan, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alev Arıkan, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Yılmaz, Turizm Fakültesi Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Emrah Yıldız ile İsmail Konuk’un yanı sıra Yasin Sucukları’ndan Atilla Çelebi Özgül ve Kaanlar Gıda’dan Şamil Er’in oluşturduğu final sınavı kapsamında 15 öğrenci, 45 dakika içerisinde yemeklerini yapabilmek için zamana karşı yarıştı.
“BÖYLE UYGULAMALAR ÖĞRENCİLERİN YETİŞMESİ VE MESLEKİ DENEYİM KAZANMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ”
Uygulama sınavıyla alakalı düşüncelerini belirten Rektör Naci Gündoğan, “Böyle uygulamaların öğrencilerin yetişmesi ve mesleki deneyim kazanması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü de zaten uygulamanın içinde olan bir bölüm. Bugün ilk defa böyle bir jüride bulunuyorum. Açıkçası heyecanlıyım ve öğrencilerimizin heyecanını görmek beni daha fazla mutlu etti. Bu mutfağı açtığımızda öğrencilerimizin burayı gece gündüz kullanarak kendilerini geliştirmelerini amaçladığımızı söylemiştik ve amacımıza ulaştığımızı görüyoruz. Bundan sonra da bu uygulama derslerimiz, sadece Turizm Fakültesi’nde değil, üniversitemizin bütün bölümlerinde ağırlıklı olarak devam edecek. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
“GELENEKSEL BİR TARİFTEN YOLA ÇIKARAK YENİ TARİFLER GELİŞTİRDİK“
Anadolu Üniversitesi olarak sadece Eskişehir çapında değil evrensel anlayışla dersler oluşturduklarını ifade eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Elemanı ve ’Yaratıcı Mutfak Uygulamaları’ dersi Öğretim Görevlisi Osman Güldemir, öğrencileriyle birlikte sektöre kısa sürede alışmak adına çalışmalarının olduğunu belirtti. Uygulamalı olarak gerçekleştirdikleri dersin de bu çalışmalardan bir tanesi olduğunu aktaran Güldemir, “Biz bu derste, öğrencilerimizin geleneksel bir tariften yola çıkarak ortaya yeni, işletmelerde uygulanabilir tarifler geliştirmesini amaçlıyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimiz uygulamalı final sınavında sponsorlarımızın tedarik ettiği et ve süt ürünlerinden en az birer tane kullanarak orijinal ve özgün tabaklar çıkardılar. Ön hazırlıklar ve çalışmalar yaptıkları bu uygulamada 45 dakikada bir çeşitten 2 tabak oluşturdular. Bu dersi seçmeli olarak bahar döneminde açıyoruz. Öğrencilerle bire bir ilgilenebilmek için de mevcudumuzu az tutuyoruz. Emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Dersin ötesinde öğrencileri sektöre hazırlama anlamında önemli bir uygulama ortaya koyduklarını bildiren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Yılmaz ise uygulamalı derslerin değerlendirilme sürecinin önemli olduğunu ve bunun için jüri kararına bağladıklarını vurguladı.
Sınav süresinin sona ermesinin ardından öğrenciler, jüri üyelerine hazırladıkları yemeklerin sunumunu yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.