Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

42 Yıldır Günlük Tutuyor

1974 yılından beri günlük tutan İzmirli Mehmet Ali Çıracı (77), yaşadığı her olayı günlük olarak kaleme alıyor. 42 yıldır her gün yazan Çıracı, tuttuğu her günlük sayfasını ise saklıyor. Çıracı, günlükleri aracılığıyla...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1974 yılından beri günlük tutan İzmirli Mehmet Ali Çıracı (77), yaşadığı her olayı günlük olarak kaleme alıyor. 42 yıldır her gün yazan Çıracı, tuttuğu her günlük sayfasını ise saklıyor. Çıracı, günlükleri aracılığıyla geçmişi ve geleceği arasında bağ kuruyor.
İzmir’in Torbalı İlçesinde yaşayan Mehmet Ali Çıracı, tam 42 yıldır günlük tutuyor. Teknoloji çağının başlamasıyla günlük tutma alışkanlığı yok olmaya yüz tutsa da 77 yaşındaki Çıracı, bu güzel geleneği devam ettiriyor. Üstelik hiçbir günü boş geçmeyen Mehmet Ali Çıracı, istinasız olarak her gün günlük tutuyor. İlk günden beri kaleme aldığı her yazıyı saklayan Çıracı, günlük arşivinin en değerli serveti olduğunu söylüyor. Çıracı, günlüğünde yaşadıklarını kaleme alıyor.
GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDAKİ BAĞ
Çıracı, “Her yıla özel bir günlüğüm var. Toplamda 42 tane. Zaman buldukça geçmişte neler yazdıklarımı okuyorum. Bu yolla, yaptığım hataları veya güzel işleri görebiliyorum. Özellikle geçmişteki hatalarımdan ders alabilmemi sağlıyor. Günlük tutmanın en güzel tarafı geçmişimle geleceğim arasında bağ kurabilmek” dedi.
“HATALARIMDAN DERS ALIYORUM”
Günlük yazılarını küçük ajandalarda tutan Çıracı, bu sayede herhangi bir tarihe ait anılarına kolayca ulaşabiliyor. Günlüklerden herhangi bir sayfa açıldığında, "Bugün sabah 10 tane zeytin fidanı diktim, öğlen büyük kızımdan müjdeli bir haber aldım" gibi cümleler yer alıyor. "1 Temmuz 2014 yılında ne yaptın?" sorusuna Çıracı, bir dakika içinde günlük yazısını bularak “Bugün zeytin bahçesinde beni akrep soktu, torunum hastaneye götürdü. Doktor, biraz daha geç kalsaydım öleceğimi söyledi” diye cevap verdi. Çıracı, anılarının en büyük serveti olduğunu ifade ederek torunlarına miras bırakacağını ifade etti. Yaşlı adam, günlük tutma alışkanlığını herkesin kazanması gerektiğini de sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.