Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

40 Yıllık Vapur Artık Amasra Turizmine Hizmet Verecek

1977 yılından beri İstanbul’da yolcu taşımacılığı yapan ve 2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kastamonu’nun Cide Belediyesi’ne hediye edilen ’Şehit Necati Gürkaya’ isimli vapur, Amasra’da turizm işletmeciliği...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
40 Yıllık Vapur Artık Amasra Turizmine Hizmet Verecek
1977 yılından beri İstanbul’da yolcu taşımacılığı yapan ve 2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kastamonu’nun Cide Belediyesi’ne hediye edilen ’Şehit Necati Gürkaya’ isimli vapur, Amasra’da turizm işletmeciliği yapan bir vatandaş tarafından kiralanarak Amasra Limanı’na getirildi. Uzun yıllar yolcu taşımacılığında kullanılan vapur artık Amasra turizmine hizmet verecek.
’Şehit Necati Gürkaya’ isimli vapur, Kastamonu’nun Cide ilçesinden Amasra Limanı’na getirilmeden önce gerekli bakım ve restorasyonları tamamlandı. Vapuru motorunun faal olmaması nedeniyle Amasralı balıkçı tekneleri tarafından çekilerek Amasra Limanı’na getirildi. Vapurun Amasra Limanı’na girişi esnasında vatandaşlar limana toplanarak geminin limana girişini meraklı gözlerle izledi.
600 KİŞİ KAPASİTELİ
1977 yılında Haliç Tersanesi’nde yapımı tamamlanan Şehit Necati Gürkaya isimli yolcu vapuru 60 metre uzunluğunda 10 buçuk metre genişliğinde Amasra Limanında demirleyen vapur restoran ve düğün salonu olarak hizmet vereceği ve yaklaşık 600 kişi kapasiteli olduğu öğrenildi.
DERNEK TEMKİNLİ YAKLAŞTI
Amasra Limanı’na demirleyen vapurla ilgili açıklama yapan Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, "Geminin mevsimlik olarak hizmet verecek olmasından dolayı Amasra turizmine katkısının olacağını düşünmüyorum. 12 ay boyunca Amasra turizmini sırtlayan diğer esnaflarımızın da bundan sıkıntı çekecekleri kanısındayım. Amasra Limanında bu kadar büyük bir alanı işgal eden bir geminin turizmimize sadece üç ay katkı sağlamak için gelmiş olması nedeniyle tepkiliyiz. 12 ay Amasra turizmine katkı sağlaması, destek vermesi durumunda biz de dernek olarak bu gemi işletmecisi arkadaşlarımıza destek olmak isteriz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.