Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

40 yıl önce yediği tokat hayatını değiştirdi

Bilecik’te 40 yıl önce bir köfte arabasına çırak olarak işe başlayana Mesut Avcı, ustasından yediği bir tokat yüzünden hayatı değişti. O gün bugündür konuşmadığı ustasına kızan Avcı, kendisine köfteci dükkanı açarken, 40 yıl...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
40 yıl önce yediği tokat hayatını değiştirdi

Bilecik’te 40 yıl önce bir köfte arabasına çırak olarak işe başlayana Mesut Avcı, ustasından yediği bir tokat yüzünden hayatı değişti. O gün bugündür konuşmadığı ustasına kızan Avcı, kendisine köfteci dükkanı açarken, 40 yıl sonra ustasıyla da barıştı.

Bilecik’te geçtiğimiz gün 40 yıllık küs olan ’Raso’ olarak bilinen Mesut Avcı (56) isimli köfteci ile ’Nito’ olarak bilinen Halit Yurtsever (65) barışırken, ikilinin küslük nedeni ortaya çıktı. 16 yaşındayken Halit Yurtsever’in yanına çırak giren ve bir sipariş dönüşü parayı yolda düşüren Mesut Avcı’ya ustası o gün tokat attı. İkili o gün bugün gündür görüşmezken, yaklaşık 17 senedir de yan yana köftecilik yapıyorlar.

"Elinden parayı düşürmüş bende cahillik ettim tokat attım"

O günü anlatan ’Nito’ olarak bilinen Halit Yurtsever, "40 senedir köftecilik yapıyorum. Dükkanı açtığım ilk zaman ilk önce Raso’yu yanıma aldım çırak olarak. Bir gün köfte sipariş yolladım. Elinden parayı düşürmüş ben de cahillik ettim tokat attım. O gün bugün konuşmuyorduk. Tam 40 sene oldu. Zabıta bizi barıştırdı. Bundan sonra yanımda komşu olarak abi kardeş ilişkisi içersin de esnaflığımızı sürdüreceğiz" dedi.

"Parasını kaybettiğimden dolayı beni tokatladı"

’Raso’ olarak bilinen Mesut Avcı ise; 15 yaşındayken Halit ustanın yanına çırak olarak girdiğini anlatarak, "Köftecide yardım amaçlı okuldan çıktıktan sonra gidiyordum. Sonra beni köfte götürmeye gönderdi. Ben köfte götürdüm, getirirken parasını kaybettim. Parasını kaybettiğimden dolayı beni tokatladı. O günden bu yana konuşmuyoruz. Ona kızgınlığım için ben de köfteciliğe başladım. O gün bu gündür konuşmuyorduk. Ama bugün zabıtalar geldi ve ’yıllardır siz komşusunuz Bilecik’in çocuğusunuz küslük olmaz sizi barıştıralım’ dediler. Biz de barıştık" dedi.

"Birbirlerine 40 sene evvel kızmışlar, küsmüşler"

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışanı ve ikilinin barışmasında ara buluculuk yapan Özgür Özmen ise, "Biz de sevdiğimiz iki ağabeyimizi yıllardır çocukluğumuzdan beri tanırız. Bu iki ağabeyimiz birbirlerine 40 sene evvel kızmışlar, küsmüşler. İki ağabeyimize de bu böyle olmayacağını 40 senedir küs olduklarını için bunun böyle olmayacağını yan yana dükkanları var. Buna vesile olduk barışmalarına. Sağ olsunlar bizleri de kırmadılar barıştılar. Bundan sonra artık birbirlerine destek olacaklar" ifadelerine yer verdi.

Diğer bir ara bulucu zabıta Sali Yılmaz ise; "Biz Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak halkımızın sağlıklı koşullarda yemek yemesini istediğimiz sağladığımız gibi ilişkilerin de sağlıklı olmasını istiyor ve sağlamaya gayret ve çaba gösteriyoruz" dedi.

Öte yandan ikili konuşmalarından ardından birbirlerine sarılıp barıştılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.