Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4 Yıldızlı Otel Gibi "Geri Gönderme Merkezi"

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yapımı devam eden Geri Gönderme Merkezi, 4 yıldızlı otel konforunda inşa ediliyor. 400 kişilik merkezde, spor tesisi, banyolar, doktor ve ibadethane gibi bölümler de bulunuyor.Göç olaylarının sıklıkla yaşandığı...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
4 Yıldızlı Otel Gibi "Geri Gönderme Merkezi"
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yapımı devam eden Geri Gönderme Merkezi, 4 yıldızlı otel konforunda inşa ediliyor. 400 kişilik merkezde, spor tesisi, banyolar, doktor ve ibadethane gibi bölümler de bulunuyor.
Göç olaylarının sıklıkla yaşandığı Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde kurulan Geri Gönderme Merkezi’nin inşaatı sürüyor. Yıl sonunda bitirilmesi planlanan Geri Gönderme Merkezi, 8 bin 300 metrekare üzerine kurulu, biri üç diğeri 2 katlı iki bölümden oluşuyor. Geri Gönderme Merkezi planlamasının uzun süredir devam ettiğini söyleyen Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, “Ben belediye başkanı seçildiğim günden bu yana hazırlık yapmıştık. İçişleri Bakanlığı ile birlikte bir ortak çalışma içine girdik ve 2007 yılında imar planlamasının içine bu projeyi de kattık. Daha sonra bu proje 2014 yılında başladı, 2015-2016 yılın sonlarına doğruda bitecek. 6,7 milyon liraya mal olacak Projenin 8300 metrekare kapalı alanı bulunmaktadır” dedi.
Ayvacık’taki tesisin, Türkiye’de bu iş için yapılan ilk merkez olduğunu da söyleyen Şahin, “Göç olayları artınca tabii birçok vilayette buna benzer merkezler kuruldu. Ayvacık’ta kurulan bu merkez geri gönderim merkezi olarak kullanılacak. Bu merkezi kampla da karıştırıyorlar. Kamplar 5, 10 ve 20 bin kişiden oluşmaktadır. Ayvacık’ta kurulan merkez 400 kişilik. Kaçaklar bu merkezde birkaç gün tutulduktan sonra gönderilecekler. Bina iki kısımdan oluşacak. Bir bölüm iki, diğer bölüm üç katlı. İçinde iki kişilik odalardan altı kişilik odalara kadar bir ailenin kalabileceği bir mekan oluşturuldu. Merkezin içinde spor tesisi, banyolar, doktoru, ibadethaneler, dört yıldızlı oteli aratmayacak konfor var” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.