Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4 yıldır asker arkadaşını arıyor

Bursa’da yaşayan Hasan Hüseyin Sevim, vatani görevini birlikte yaptığı asker arkadaşı Mehmet Aslan’ı arıyor. Otomobiliyle yaklaşık bin 40 kilometre yol kat eden Sevim, bulduğu Mehmet Aslan’ın aradığı asker arkadaşı olmadığını...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da yaşayan Hasan Hüseyin Sevim, vatani görevini birlikte yaptığı asker arkadaşı Mehmet Aslan’ı arıyor. Otomobiliyle yaklaşık bin 40 kilometre yol kat eden Sevim, bulduğu Mehmet Aslan’ın aradığı asker arkadaşı olmadığını öğrenince hayal kırıklığı ile geri döndü.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yaşayan Hasan Hüseyin Sevim (70), 1966-1968 yılları arasında vatani görevi yaptığı Malatya’da aynı birlikte görev aldığı asker arkadaşlarına araştırmaya başladı. Sevim, yaklaşık 15 yıl içerisinde 10 asker arkadaşına ulaşarak, yeniden görüşme imkanı buldu. Sevim, en iyi arkadaşlarından olan Mehmet Arslan’a bir türlü ulaşamazken, araştırmasını Malatya, Gaziantep ve Bursa’dan sürdürdü. Gaziantep İslahiye ilçesinde oturan bir Mehmet Aslan’ın adres ve telefon bilgilerine ulaşan Sevim, otomobiline atlayarak yola çıktı.
Yaklaşık bin kilometre yol kat etti
Yaklaşık bin kilometre yol kat eden Sevim, İslahiyeli olduğunu bildiği asker arkadaşını görmek umuduyla ilçeye ulaştı. ilçeye varınca aradığı Mehmet Aslan ile tekrar görüşen Sevim, aradığı asker arkadaşının olmadığını öğrenmesi üzerine büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Sevim, bu kez ise İslahiye Askerlik Şubesi’ne ve İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giderek, 4 yıldır aradığı Mehmet Aslan’ın bulmaya çalıştı. Sevim, yeni tanıştığı Mehmet Aslan ile birlikte İslahiye Askerlik Şubesi ve İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giderek, gerçek arkadaşını bulmaya çalıştı.
Hayal kırıklığı
Sevim tanıştığı Mehmet Aslan’ın aradığı asker arkadaşı olduğunda büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, aynı isimde yeni bir dost tanımanın sevincini yaşadığını belirtti. Aradığı asker arkadaşına 4 yıldır ulaşamadığını belirten Sevim, "Mehmet Aslan olmadığını öğrendiğimde çok üzüldüm. Ancak Mehmet Aslan ile tanıştım. Buraya geldiğimde beni çok iyi ağırlayıp, ikramlarda bulundular. Bundan ötürü kendilerine çok teşekkür ederim. Asker arkadaşım Mehmet Aslan ile aynı bölükte tam 22 ayımız geçti asker arkadaşlarım on tanesi ile halen görüşüyorum. O zaman ki asker arkadaşlığı çok güzeldi. Bana operatör telefon numarasını verdiği zaman heyecanlandım. Numaraları nasıl çevirdim, bilemedim. Ama ben senin aradığın Mehmet Aslan değilim dediğinde yıkıldım" ifadelerini kullandı.
Ömrünün yettiği kadar arkadaşını aramaya devam edeceğini anlatan Sevim, "Asker arkadaşım olan Mehmet Aslan’ı aramaya devam edeceğim. İslahiye Askerlik şubesine gittim sonra ilçe nüfus müdürlüğüne gittim bir sonuç elde edemedim ama aramaya devam edeceğim" dedi.
Yeni bir arkadaşlık başladı
Kendisinin Malatya değil, Kırıkkale Babaeski’de askerlik yaptığını belirten Mehmet Aslan, isim benzerliği nedeniyle Hasan Hüseyin Sevim ile tanışmaktan memnun olduğunu söyledi. Aslan, "Hasan Hüseyin Sevim’in asker arkadaşını bulmak için İslahiye’ye geldiğini öğrendiğimde, ’siz asker arkadaşın Mehmet Aslan’ı arıyorsun. Bulmadın ama benim de ismim Mehmet Aslan’ diyerek, eve davet ettim. Güzel bir arkadaşlığımız başladı. Edindiğimiz arkadaşlık hayatımızın sonuna kadar sürecek" diye konuştu.
Yeni tanıştığı Mehmet Aslan’ın evine kadar giden Hasan Hüseyin Sevim, yeni tanıştığı arkadaşına eski asker arkadaşının hasreti ile sarılarak, sohbet etti. Asker arkadaşının olmadığını anlaması üzerine ise bir süre sonra geldiği otomobiliyle, İslahiye’den ayrıldı
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.