Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4 Yıldan Beri Çadırda Namaz Kılıyorlar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yaklaşık 10 bin yazlığın bulunduğu Pelitköy sahilinde vatandaşlar cami olmadığı için 4 yıldan beri Cuma ve teravih namazlarını çadırda kılıyor. 3 yıldan beri gönüllü vatandaşların imamlık yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
4 Yıldan Beri Çadırda Namaz Kılıyorlar
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yaklaşık 10 bin yazlığın bulunduğu Pelitköy sahilinde vatandaşlar cami olmadığı için 4 yıldan beri Cuma ve teravih namazlarını çadırda kılıyor. 3 yıldan beri gönüllü vatandaşların imamlık yaptığı çadır camiye bu yıl müftülük görevli verirken, Burhaniye Belediyesi de arsa tahsis etti.
Pelitköy sahilinde ilk zamanlar zeytin ağaçlarının altında açıkta namaz kılan vatandaşlar, belediyenin desteği ile geçtiğimiz yıl çadıra kavuştu. Çadırda Cuma ve teravih namazlarının yanı sıra vakit namazları da kılınmaya başlandı. Cami yaptırmak için Pelitköy Sahili Cami Yaptırma Derneği’ni kuran vatandaşlar, belediye arsa tahsis edince bu defa cami yaptırma hazırlığına başladı. Çadır camide ibadetlerini yapan vatandaşlar, caminin yapımı için hayırseverlerin yardımımı bekliyorlar.
Cami için yardım beklediklerini anlatan Rüstem Özbicen, "Burada 2 seneden beri çadır camide namaz kılıyoruz. Yardımları olan hamiyetli vatandaşlardan çok memnun oluruz. Gördüğünüz gibi zor şartlarda namazlarımızı kılıyoruz. Yardımlara ihtiyacımız var” dedi. Mustafa Aydın da, "Her yaz 3-4 ay burada kalıyorum. Gerçekten bu bölgede uzunca bir alandaki yörede, Ramazanda teravih namazlarını için, gerekse Cuma namazının edası için cami ve mescit niteliğinde herhangi bir yer yok. Burada da gördüğünüz gibi çadırda Cuma namazı eda edilmekte ve teravih namazı da burada kılınmaktadır. Aslında bu çağda hiç şık bir durum olmadığını söylemek istiyorum. Mutlaka halkımızın da bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Dinimizin gereğini en güzel şekilde yerine getirmek için bu bölgede hatta birkaç yerde cami ya da en azından mescide ihtiyacımız var. Bunu belirtmek isterim” dedi.
Pelitköy Sahili Cami Yaptırma Derneği Başkanı Ramazan Kaplan ise "Ben 25 yıldır yazları Pelitköy sahilinde ikamet etmekteyim. Geldiğimiz yıllardan beri bu sahil şeridinde. 9 kilometrelik sahil şeridinde cami olmadığı için yıllarca Pelitköy ve İskele’ye Cuma ve teravih namazlarını kılmak için gittik. 2013 yılında bu acil ihtiyacı karşılamak üzere dini vecibelerimizi burada daha rahat yerine getirmek üzere, Pelitköy Sahili Cami yaptırma Derneğini kurduk. Ve 2013 yılından beri ve ilk yılımızda zeytinlerin arasında tarlada Cuma ve teravih namazlarını kılmaya başladık. İkinci yıl üstünü bir çadırla örttük. Kenarını yaptırdık. Üçüncü yıl üstünü ve altını taşla yaptırarak daha rahat hizmet etmeye başladık Bunları yaparken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, Burhaniye Belediyesinin Kaymakamlığımızın ve İlçe Müftülüğümüzün yardımlarını yanımızda hissettik. Bu senede İlçe Müftülüğümüz imam görevlendirdi. Böylelikle dini vecibelerimizi daha rahat yerine getirmeye başladık. Burhaniye Belediyesi mescit yeri verdi. İnşallah, önümüzdeki seneye yetiştirmeye çalışacağız. Bu mescidi yapmak için de yine halkımızdan cemaatimizden yardımlarını bekliyoruz. Bir an önce mescidi yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Çadır camiye gelen kadınlardan Şerife Eskin, "Biz buranın halkı olarak buraya mescit yapılmasını istiyoruz. Cumaya geliyoruz vakit buldukça. Teravihimizi daimi olarak burada kılıyoruz. Rahatsız olan arkadaşlarımız var. Buranın merdivenleri yok. Düz ayak olduğu için tercih ediliyor. Burada ibadet etmekten mutluluk duyuyoruz. Bir camimiz olursa çok memnun oluruz. Yardım edenlerden Allah razı olsun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.