Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

362 Milyon TL’lik Söz Yerine Getirildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2013 yılında Bartın’da toplu açılış töreninde verdiği 362 milyon TL’lik Bartın Irmağı ve yan kolları ıslah projesi sözünü yerine getirdi.AK Parti Batın İl Başkanlığı’ndan...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2013 yılında Bartın’da toplu açılış töreninde verdiği 362 milyon TL’lik Bartın Irmağı ve yan kolları ıslah projesi sözünü yerine getirdi.
AK Parti Batın İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bartın için büyük önem taşıyan Bartın Irmağı ve yan kolları ıslah projesinin başlayacağı bildirildi.
2016 bütçesine alınan proje ile Bartın’ın dünya şehri olacağı belirtilen açıklamada, "Türkiye’de üzerinde su taşımacılığı yapılabilen tek ırmak olma özelliğine sahip olan Bartın Irmağı ıslah projesi Bartın’ı ayağa kaldıracak. Geçmişte Bartın’ın ticaret yolu olarak kullanılan ve bölge ekonomisine can veren Bartın Irmağı hayata geçecek olan ıslah çalışmalarının ardından eski ihtişamına yeniden kavuşarak, Bartın’ın ve Batı Karadeniz bölgesinin gözbebeği konumuna gelecek. Bartın ilinin turizm potansiyelini ciddi oranda artıracak proje kapsamında yaklaşık 20 kilometre ıslah çalışması gerçekleşecek. 362 Milyon TL bütçeli dev projenin yakın tarihte ihale edilmesi beklenirken ihalenin ardından çalışmalara start verilecek. Bartın’daki tesis açılış törenlerinin ardından Bartın Irmağı’nı gezen ve ıslah projesine ilişkin olumlu görüş belirten Bakan Eroğlu, Bartın Irmağı’nın peyzaj düzenlemesiyle birlikte dünyanın en güzel ırmaklarından birisi haline getireceklerini, estetiğe büyük ehemmiyet verdiklerini vurgulamış ve projenin en kısa zamanda gerçekleştirileceğini kaydetmişti. Hafta sonu Bartın’a bir dizi ziyaretlerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci beraberinde DSİ 23. Bölge Müdürü Sait Umucu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ile birlikte Bartın Irmağı’nda teknik incelemelerde bulunmuşlardı" denildi.
Bartın Irmağı ve yan kolları ıslah projesinin hayata geçmesi için önemli girişimlerde bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, projenin 2016 bütçesine alınmasından dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere Bakan Yardımcısı Tüfekci, DSİ 23. Bölge Müdürü Umucu ve emeği geçenlere teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.