Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

34 Casa Şehidi Gözyaşlarıyla Anıldı

15 yıl önce Malatya’nın Akçadağ ilçesinde CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 34 bordo bereli subay, kazanın yıl dönümünde gözyaşları içerisinde anıldı.16 Mayıs 2001 tarihinde, Kuzey Irak’taki görevden dönen bordo...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 yıl önce Malatya’nın Akçadağ ilçesinde CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 34 bordo bereli subay, kazanın yıl dönümünde gözyaşları içerisinde anıldı.
16 Mayıs 2001 tarihinde, Kuzey Irak’taki görevden dönen bordo berelilerin bulunduğu CASA tipi kargo uçağı henüz belirlenemeyen bir nedenle Akçadağ ilçesi Eğin Mahallesi yakınlarında düştü. Kazada, 34 bordo bereli asker şehit düşerken, yaşanan kazanın acısı halen hafızalarda duruyor. Kazanın yıl dönümünde şehit askerler için Eğin Mahallesi’ndeki Şehitlik Anıtı’nda anma töreni düzenlendi. Dua ve gözyaşlarının hakim olduğu törene Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, 2. Ordu Komutanlığı temsilcileri, Malatya Müftüsü Ümit Çimen, Harp Malulü Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Arif Tutal, Akçadağ eski Belediye Başkanı Bayram Karaaslan, şehit askerlerin yakınları, pilotlar, askeri ve mülki erkan, şehit askerlerin yakınları katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan törende daha sonra mevlit programına geçildi. Duygusal anların yaşandığı anma töreninde şehit yakınları, şehitler için dikilen 34 çam ağacına gül bıraktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.