Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

31 Yıl Sonra Gönderilen Şeref Madalyası, Kore Gazisinin Eşine Teslim Edildi

Manisa’nın Salihli ilçesinde yaklaşık 31 yıl önce vefat eden Kore Gazisi Hikmet Meçoğlu’na Güney Kore Hükümeti tarafından gönderilen şeref madalyası, gazinin eşine takdim edildi.Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
31 Yıl Sonra Gönderilen Şeref Madalyası, Kore Gazisinin Eşine Teslim Edildi
Manisa’nın Salihli ilçesinde yaklaşık 31 yıl önce vefat eden Kore Gazisi Hikmet Meçoğlu’na Güney Kore Hükümeti tarafından gönderilen şeref madalyası, gazinin eşine takdim edildi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın, 1950 yılında Kore Savaşı’na katılan Meçoğlu’nun 57 yaşında iken geçirdiği trafik kazası sonucu vefat ettiğini söyledi.
Güney Kore hükümeti tarafından gönderilen madalya ve plaketin merhum gazinin eşi Nuriye Meçoğlu’na verildiğini belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın, “Bu anlamlı günde bu madalyayı merhum gazimizin eşine vermekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ailenin bir yakını olan Zafer Ülker’in bizimle temasa geçmesinin ardından Güney Kore hükümeti ile gerekli yazışmaları yapmıştık. Tarafımıza gönderilen madalyayı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi bu anlamlı günde gazi ailesine teslim etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
Merhum Kore Gazisi Hikmet Meçoğlu’nun eşi Nuriye Meçoğlu ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın ve gazilere teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.