Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

300 Motor Tutkunundan Çanakkale’ye Saygı Sürüşü

Kocaeli’de Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünü nedeniyle bir araya gelen 300 motosiklet tutkunu, şehitler için çıktıkları saygı turunda “Vatan için çelik atlarımızla göreve hazırız” dediler.Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 300...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
300 Motor Tutkunundan Çanakkale’ye Saygı Sürüşü
Kocaeli’de Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünü nedeniyle bir araya gelen 300 motosiklet tutkunu, şehitler için çıktıkları saygı turunda “Vatan için çelik atlarımızla göreve hazırız” dediler.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 300 motor tutkunu, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü nedeniyle şehir merkezinde anma tutu attılar. İzmit Belediyesi’nin de destek verdiği anma öncesinde şehir merkezinde toplanan motorseverler, tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudular. Daha sonra grup adına açıklama yapan Kocaeli Motosiklet Birliği Başkanı Ayhan Acar, “Söz konusu vatan ise çelik atlarımızla üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz” dedi.
Acar açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı tarihimizin en önemli destanlarından biri olan Çanakkale Deniz Savaşları’nın 101. yıldönümünde, başta Çanakkale’de, İstiklal harbinde ve bu güne kadar bu vatan için, bayrak için, namus için, dini için göğsünü siper etmiş ve bu uğurda en kıymetli olanı yani canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ve bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve hatta bütünlüğüne kastaden dahili ve harici hainlerce beslenen olumsuz durumdan ancak 101 yıl öncesindeki Çanakkale ruhunun yeniden kazanılmasıyla atlatılabileceğini düşünmekteyiz.”
Konuşmaların ardından Mehter Marşı ile yola çıkarak 300’e yakın motor ile şehirde anma tutu aran motorseverler, cadde ve sokaklarda bulunan vatandaşlar da alkışlarla destek verdiler. Polis kortejinde şehri turlayan motorseverler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.