Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

300 Çankayalı bahçıvan oldu

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen Bahçıvanlık Kursunu bitiren 300 kişi sertifikasını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2018 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
300 Çankayalı bahçıvan oldu

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen Bahçıvanlık Kursunu bitiren 300 kişi sertifikasını aldı.

Çankaya Belediyesi tarafından 8. kez düzenlenen Bahçıvanlık Kursu, 10 günlük teorik ve pratik eğitimin ardından sona erdi. Yoğun ilgi gören eğitimler sonunda 300 katılımcının sertifikası düzenlenen törenle verildi. Bahçıvanlık eğitimlerini tamamlayan vatandaşları, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcıları Anıl Sevinç ve Nafiz Kaya da yalnız bırakmadı.

Çankaya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan Bahçıvanlık Eğitim programı 10 gün boyunca Yılmaz Güney Sahnesi ve Uğur Mumcu Parkı içindeki serada gerçekleşti. Vatandaşların ücretsiz olarak yararlandığı ve Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşen eğitimlerde toprak hazırlığı, iç mekan bitkileri üretim ve bakımı, yağmur suyu hasadı, arıcılık, doğal yöntemlerle sebzecilik, dikey bahçecilik, sebze hastalıkları ve zararlıları, meyve, gül, çalı ve bağ budaması, meyve türlerinin yetiştirilmesi ve bakımı, meyve hastalıkları ve zararlıları, mevsimlik, çok yıllık bitkiler ile gül üretimi ve bakımı gibi birçok konu anlatıldı. Eğitimlerin uygulamalı bölümü ise Uğur Mumcu Parkı içinde bulunan seralarda yapıldı.

Bahçıvanlık eğitimlerine gösterilen yoğun ilgiden mutlu olduklarını belirten Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç, eğitimlerin daha sık tekrar edileceğini ve Mutlukent’te hizmet veren Kent ve Tarım Hobi Evi’nin bir benzerinin yakın zamanda Öveçler Ata Mahallesi’nde açılacağını söyledi.

Toprakla iç içe olan Çankayalılar, 10 günlük eğitimlerini Katılımcı Sertifikası almaya hak kazanarak tamamladı. Çankaya’nın yeni bahçıvanları sertifikalarını Anıl Sevinç ve Nafiz Kaya’nın elinden aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.