Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

30 Engelli Genç 1 Günlüğüne Asker Oldu

Kayseri’de 30 engelli genç, 1 günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı.Kayseri’de Engelliler Haftası dolayısıyla 30 engelli genç, 1 günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı. Sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte 12....

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de 30 engelli genç, 1 günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı.
Kayseri’de Engelliler Haftası dolayısıyla 30 engelli genç, 1 günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı. Sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’na gelen engelli gençler, asker tıraşı olduktan sonra askeri üniformalarını giydi. Daha sonra, Türk bayrağının önünde teker teker fotoğraf çekinen gençler, ardından yemin töreninin yapılacağı alana geçti. Burada, Türk bayrağına ve silahın üzerine el basarak yemin eden engelli 30 genç, 1 günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı.
Çocuğunun asker olma heyecanını yaşadığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Akif Turgut, "Bugün engelli çocuğumuzun askerliği için buradayız. Her gün şehit veriyoruz. Şu ortamda herkesin askere gitmesi gerekiyorsa, benim oğlumda gücü kadar gider. Vatan borcuysa borcumuzu da ödeyeceğiz. Eğer herkes taşın altına elini koyacaksa, benim oğlumda elini taşın altına koyar. Eğer yarın daha fazlası gerekiyorsa, daha fazlasını yapacağız. Bu ülke bizim. Kimseye bırakmadık, bırakmayacağız da. Bugün oğlum bir günlük askerlik yapıyor ama arkada 2 evladım daha var. Onlar da asker" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.