Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

30 Ağustos, Doğu ve Güneydoğu’da törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü, Doğu ve Güneydoğu’da törenlerle kutlandı.30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü, Diyarbakır, Elazığ, Siirt, Mardin, Batman ve Bingöl’de törenlerle kutlandı....

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü, Doğu ve Güneydoğu’da törenlerle kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü, Diyarbakır, Elazığ, Siirt, Mardin, Batman ve Bingöl’de törenlerle kutlandı. Törenler geniş güvenlik önlemleri altında yapılırken, Diyarbakır’daki törene DBP’li belediye başkanları katılmadı.
Diyarbakır
Diyarbakır’daki tören, valilik binası karşısındaki Anıt Park’ta düzenlendi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı. DBP’li belediye başkanlarını ise törene katılmadığı görüldü. Tören, Vali Aksoy ve 7. Kolordu Komutanı Ali Sivri’nin Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Üsteğmen Serdar Şanlı, “Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış hainlerin tuzakları şunu bir kere daha bize göstermiştir ki, vatan üzerinde hain emelleri olanlar, şer ittifakı oluşturmuşlar, milli birlik ve beraberliğimize kast etmişlerdir” dedi.
Şiirlerin okunmasıyla sona eren tören nedeniyle, Anıt Park’ı çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Polis, tören bölgesinde kuş uçurtmadı.
Elazığ
Elazığ’daki tören Öğretmenevi’nde yapıldı. Vali Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Ardından Vali Zorluoğlu ve protokol üyeleri valilikte tebrikleri kabul etti.
Daha sonra ise Elazığ Belediyesi önünde düzenlenen törene geçildi. Buradaki törene de Vali Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kurum ve daire müdürleri, askeri ve emniyet personeli, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törende, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Binbaşı Onur Tepeköylü yaptı. Tören, askeri bando eşliğinde askeri personel ve askeri araçlarla kortej geçişi yapılmasıyla tören sona erdi.
Siirt
Siirt’te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, saat 09.30’da Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ardından program, Siirt Valilik makamında Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk ve Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır’ın tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Tebriklerin kabulü sırasında Valilik makamına gelen halk şairi Şemsettin Erzen (74), 30 Ağustos Zafer bayramı için yazdığı “30 Ağustos Zaferi” adlı şiirini okudu. Erzen’in şiiri, protokol üyeleri ve davetlilerden alkış aldı.
Erzen’in askerlik sevgisi ile ilgili yazdığı 3 şiiri, 2 yıl önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) tarafından beğenilerek, komutanlık dergisinde yayınlanmıştı.
Mardin
Mardin’de valilik bahçesinde düzenlenen törene, Vali Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Hava Savunma Kurmay Albay Altan Er, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özer, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur, Büyükşehir Belediyesi adına Mahmut Yılmaz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından şiirlerin okunmasıyla sona erdi.
Batman
Batman’da valilik bahçesinde düzenlenen törene, Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Emniyet Müdürü Necati Denizci, kurum ve daire müdürleri, askeri ve emniyet personeli, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törene, DBP’li belediye başkanları katılmadı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Töreninin ardından Vali Deniz ve protokol üyeleri, valilik makamında tebrikleri kabul etti.
Bingöl
Bingöl’de ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında valilik önünde tören düzenlendi. Saat 09.00’da başlayan programa, Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutan Vekili İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile kurum müdürleri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunmasıyla devam etti.
Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Personel Binbaşı Deniz Dönmez, yüce Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı büyük bir zaferle taçlandırmasının 94. yıl dönümünün olduğunu söyledi. 30 Ağustos’un Türkiye’yi parçalamak, milleti yok etmek isteyen güçler tarafından hazırlanan projelerden birisi olan Sevr Anlaşması’nın yırtılıp, atıldığı gün olduğunu kaydeden Dönmez, “Ülkemizin gelişmesini, bu asıl milletin refahını ve huzurunu bir türlü içerisine sindiremeyen iç ve dış mihraklar dün olduğu gibi bugün de hain planlarını gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mensupları olarak bizler, bu milletten aldığımız güç ve kuvvetle atalarımızın emaneti olan şehit kanlarıyla sulanmış, aziz vatan topraklarını korumaya bu uğurda dün olduğu gibi bugün de canımızı seve seve vermeye hazırız” dedi.
Tören, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.