Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 Yaşındaki Aslıhan’ın Yediği Erik Hayatını Kararttı

Sivas’ta, yediği eriğin boğazında kalması nedeniyle bir süre beynine oksijen gitmeyen 3 yaşındaki Aslıhan Cücen, iki aydır yatağa mahkum yaşıyor. Küçük kızın ailesi yardım bekliyor.Orhangazi Mahallesi 2. Sokak’ta oturan Firdevs-Turan...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas’ta, yediği eriğin boğazında kalması nedeniyle bir süre beynine oksijen gitmeyen 3 yaşındaki Aslıhan Cücen, iki aydır yatağa mahkum yaşıyor. Küçük kızın ailesi yardım bekliyor.
Orhangazi Mahallesi 2. Sokak’ta oturan Firdevs-Turan Cücen çiftinin iki kızından büyüğü olan 3 yaşındaki Aslıhan, 8 Haziran günü annesiyle birlikte yediği eriğin bir tanesi nefes borusuna kaçtı. Anne Firdevs kaçan eriği çıkartmak istemesine rağmen başarılı olamadı. Annesi ve dedesi küçük kızı otomobille Sivas Devlet Hastanesi’ne götürdü. Nefes borusuna kaçan erik burada yapılan müdahaleyle çıkarıldı. Ancak uzun süre nefes alamayan küçük kız daha sonra yürüme ve konuşma yetisini kaybetti.
Küçük kız daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Burada 23 gün tedavi gören Aslıhan’ın tedavisinde bir başarı sağlanamazken, aile kızlarının tedavisi için yardım bekliyor. Beynine oksijen gitmediği için beyninde hasar oluşan, söylenenlere tepki veremeyen, konuşamayan ve yürüyemeyen Aslıhan, 2 aydır mahkum olduğu yatağında, burnundan mamayla besleniyor.
Anne Firdevs Cücen, ”Erik yiyordu normalde çekiriğidini çıkarıyordu. Ben oyuncaklarını topluyordum. Nasıl olduğunu görmedim. Geldi dokundu bana, ağzı açılmış hemen kulaklarını çektim sırtına falan vurdum çıkaramadım. Her zaman o hareketi yapıyordum çıkıyordu. Bu sefer çıkaramadım babama seslendim. Hemen dişleri kilitlenmeye morarmaya başladı. ‘Anne’ dedi gözlerinden bayağı bir yaş aktı. En büyük hatam elim ayağım titreyince ambulansı arayamadım. Hemen kendimizi dışarıya atıp hastaneye götürdük. Orada çıkardılar eriği çıkarana kadar oksijensiz kalmış. 5 dakika içerisinde çıkması lazımmış. Oksijensiz kaldı, kalbi falan durdu. Ondan sonra üniversiteye sevk ettiler. Orada 23 gün yattı. O günden beri böyle hiçbir fonksiyonu yok. Gözleri bakıyor ama takip etmiyor” dedi.
Doktorların iyileşme umudunun olduğunu söylediğini belirten anne Cücen, böyle de kalabileceğini, tedavi için yardım beklediklerini ifade etti.
“ANKARA GATA’YA SEVK YAPTIRAMIYORUM”
Kentteki bir iplik fabrikasında asgari ücretle çalışan baba Turan Cücen ise ”Kızımın durumu belli yatağa bağlı bir şekilde yatıyor. Kasılması var durmadan ağlıyor. Biz de bir şey yapamıyoruz devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Tedavisi varsa yaptırmak istiyoruz. Ankara Gata’ya sevk yaptıramıyorum. Eğer tıbben çaresi varsa tedavisini yaptırmak istiyorum bizim elimizden bir şey gelmiyor. Devlet büyüklerimden rica ediyorum, kızıma sahip çıksınlar” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Sivas İl Sağlık Müdürü Adil Kaya da Aslıhan’ı ziyaret ederek ailesinden durumu hakkında bilgi aldı. Kaya, küçük kızın iyileşmesi için gerekli tedavinin yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.